Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Amerikaans, Brood
  • 10-20 min.
  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

Hotdogs zoals ze in de VS geserveerd worden, en een Nederlandse versie.
Gebruik bij voorkeur verse worstjes, maar geen meelderige frankfurters of knakworsten. Bockworsten izijn een erg lekkere variant en voldoen perfect als hotdogworsten: lekker dik, smakelijk, echte worst en knapperig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 puntjes of Hotdogbroodjes
4 bockworsten (AH pot), LID of ALDI, bij voorkeur vers gemaakte Bockworst bij de goede slager (vaak dus in Duitsland)
Mosterd, Löwensenf scherp, Zaanse Mosterd)
Tomatenketchup (Heinz)
Currysaus
Chilisaus (pikant geel)
Rauwe ui, fijn gesnipperd
Ui in halve ringen,
Zuurkool (uitgespoeld)
Rode paprika in blokjes
Zoetzuur in kleine blokjes
Plakjes belegen kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 354,58 kcal
Koolhydraten 51,18 g
Eiwitten 14,10 g
Vetten 9,32 g
Benodigdheden

Steelpannetjes met een dikke bodem

Voorbereiding

Smoor de uienringen in scherpe mosterd,
Smoor de zuurkool in scherpe mosterd
Smoor uienringen en paprikablokjes in pittig gele chilisaus
Verwarm de bockworsten, of wel ze lang genoeg indien het verse worsten zijn

Bereidingswijze

Snij de broodjes in en:
Nederlandse hotdog
Leg een reep zaanse mosterd op de bodem, de bockworst daarop en ketchup en mayo er omheen. Gratineer met de kaas in een oven.
New York:
Beleg de bodem van het broodje met de zuurkool in mosterd, doe de worst daarop, mayo en ketchup aan de zijkanten. Beleggen met raue ui en zoetzuur gevolgd door een lijn currysaus.
Boston:
Beleg de onderkant van het broodje met de ui-mosterd. Doe daarop de worst. Leg een rij mayo en ketchup rond de worst en strooi rijkelijk rauwe ui en zoetzuur.
Chicago:
Leg wat orauwe zuurkool op de bodem, doe de worst daarop.
Leg er een rong omheen van mayo, currysaus en mosterd. Maak af met uien- en zoetzuurblokjes.
Louisiana:
Beleg de bodem met de chilisaus-uien-paprika, doe daarop de worst en doe nogmaals de pittige chilisaus er over (met de ui en paprika). Lardeer dat met zoetzuur en naar smaak met rauwe ui.

Bron

USA

Serveertip

Elke stad in de VS heeft zo een eigen variant. Kies er eentje of maak je eigen variuant, onthou een ding: geniet er van.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cassiope avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten