Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Amerikaans, Brood
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-02-2010
  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

  • Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

    Traditionele hotdogs (nederlands, new york, boston, chicago,

Hotdogs zoals ze in de VS geserveerd worden, en een Nederlandse versie.
Gebruik bij voorkeur verse worstjes, maar geen meelderige frankfurters of knakworsten. Bockworsten izijn een erg lekkere variant en voldoen perfect als hotdogworsten: lekker dik, smakelijk, echte worst en knapperig.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 puntjes of Hotdogbroodjes
4 bockworsten (AH pot), LID of ALDI, bij voorkeur vers gemaakte Bockworst bij de goede slager (vaak dus in Duitsland)
Mosterd, Löwensenf scherp, Zaanse Mosterd)
Tomatenketchup (Heinz)
Currysaus
Chilisaus (pikant geel)
Rauwe ui, fijn gesnipperd
Ui in halve ringen,
Zuurkool (uitgespoeld)
Rode paprika in blokjes
Zoetzuur in kleine blokjes
Plakjes belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpannetjes met een dikke bodem

Voorbereiding

Smoor de uienringen in scherpe mosterd,
Smoor de zuurkool in scherpe mosterd
Smoor uienringen en paprikablokjes in pittig gele chilisaus
Verwarm de bockworsten, of wel ze lang genoeg indien het verse worsten zijn

Bereidingswijze

Snij de broodjes in en:
Nederlandse hotdog
Leg een reep zaanse mosterd op de bodem, de bockworst daarop en ketchup en mayo er omheen. Gratineer met de kaas in een oven.
New York:
Beleg de bodem van het broodje met de zuurkool in mosterd, doe de worst daarop, mayo en ketchup aan de zijkanten. Beleggen met raue ui en zoetzuur gevolgd door een lijn currysaus.
Boston:
Beleg de onderkant van het broodje met de ui-mosterd. Doe daarop de worst. Leg een rij mayo en ketchup rond de worst en strooi rijkelijk rauwe ui en zoetzuur.
Chicago:
Leg wat orauwe zuurkool op de bodem, doe de worst daarop.
Leg er een rong omheen van mayo, currysaus en mosterd. Maak af met uien- en zoetzuurblokjes.
Louisiana:
Beleg de bodem met de chilisaus-uien-paprika, doe daarop de worst en doe nogmaals de pittige chilisaus er over (met de ui en paprika). Lardeer dat met zoetzuur en naar smaak met rauwe ui.

Bron

USA

Serveertip

Elke stad in de VS heeft zo een eigen variant. Kies er eentje of maak je eigen variuant, onthou een ding: geniet er van.

Laatste reacties

misspiggie avatar
misspiggie 30-08-2011

Hai, we hebben ze twee keer gemaakt in korte tijd(nederlandse hotdogs). De tweede keer met veel pubervrienden van mijn puberzoon tijdens een spelletjes middag kolonisten van Catan. Iedereen had zijn buikje dik en rond gegeten. Volgende keer nemen we een andere variant. bedankt dus groet misspiggie

cassiope avatar
cassiope 24-02-2010

kijk dat is scoren :)

margje_a avatar
margje_a 24-02-2010

Hoi Rob, Dit recept kwam gelijk van pas vandaag. Nog wat zuurkool van gisteren over en vandaag aan de snert en een broodje hot dog erbij. Lekkere combinaties. dank, Marga

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten