Istanbul pilav

  • Turks, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-02-2010
  • Istanbul pilav

    Istanbul pilav

    Istanbul pilav

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui
50 g krenten
200 g kipfilet
zout
peper
2 eetlepels boter of olie
1 zakje pijnboompitten
1 1/2 kippenbouillontablet
250 g langkorrelrijst (of basmati rijst)
1 zakje saffraan
1/2 theelepel piment

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen. Krenten wassen en laten uitlekken.
Kipfilet in kleine blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
In een braadpan boter of olie verhitten en kip met pijnboompitten ongeveer 1 minuut al omscheppend bakken.
Ui erdoor scheppen en op laag vuur nog ongeveer 2 minuten glazig bakken. Bouillontablet oplossen in 6 dl kokend water.
Rijst door kipmengsel scheppen en bouillon erbij schenken.
Krenten, saffraan en piment toevoegen.
Pilav afgedekt in ca 20 minuten gaar koken.
Pan van vuur nemen en pilav onafgedekt nog ongeveer 10 minuten laten uitdampen.

Bron

AH kookboek

Serveertip

Als bijgerecht serveren.
bij een uitgebreide maaltijd met kebab of gegrilde lamskoteletjes, of als hoofdgerecht met tomaten- of bietensalade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten