1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. My own hamburger (cheese, hawaii of speciaal)

My own hamburger (cheese, hawaii of speciaal)

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-02-2010

Ingrediënten 4 personen


600 g magere tartaar of gemalen biefstuk
3 eetlepels worstershire sauce
Peper en zout
Een half uitje zeer fijn gesnipperd
2 eidooiers
3-4 eetlepels bloem
Uiringen
1 — 2 theelepels tabasco jalapeƱo sauce (groene tabasco) naar smaak toevoegen voor een pittiger burger


Verder heb je nodig


Grillpan, BBQ


Cheeseburger

Cheeseburger

Cheeseburger
burger

default burger

default burger
cheeseburger

cheeseburger

cheeseburger
Standaard Burger

Hamburger

Hamburger

De basis Hamburger waaruit alle varianten gemaakt kunnen worden. Ik vind deze lekker omdat het vlees bekend is (gemalen biefstuk of vers gedraaide tartaar) en niet helemaal door en door gfebakken hoeft te worden zoals bij een vette mcdoinalds maar al te vaak gebeurt.
Lekker met wat sla, ui, tomaat en saus naar smaak, of met kaas als cheeseburger, droog gebakken ananas eventueel ook dan met kaas, of de super burger met kaas, ananas en aan gebakken spiegelei over de burger. Een baconburger kan ook gemaakt worden door behalve bacon mee te bakken ook stukjes bacon in het tartaarmengsel mee te kneden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de tartaar met de ui, peper en zout, worstershire, de dooiers. Kneed goed dooreen. Voeg als laatste beetje bij beetje de bloem door de tartaar heen. Dit zorgt voor extra stevigheid. Kruidt hoog op smaak.
4 hamburger broodjes met sesamzaad
1 krop ijsbergsla
2 trostomaten
4 plakken zoetzuur
Tomatenketchup, mayonaise, currysaus, hamburgersaus (kies wat je lekker vindt)
Eventueel:
4 plakken kaas, 4 plakken verse ananas, 4 eieren, 6 plakken bacon of ontbijtspek.

Bereidingswijze

Vorm van de tartaar 4 burgers, druk ze goed aaneen en bewaar ze minimaal 1 uur in een koelkast om op te stijven.
Maak een grillpan heet en bak de hamburgers om en om.
Snij de broodjes open en grill de binnenzijde even mee.
Grill de uiringen even krokant bruin aan.
Voor een baconburger maak je de tartaar aan met in fijne stukjes gesneden bacon. De 4 resterende plakjes bacon bak je met de hamburgers uit. Eventueel uitgebreid met kaas/ananas/gebakken ei.

Serveertip

Beleg de broodjes eerst met wat sla, dan met de gebakken burger (deze mag best rose zijn van binnen) beleg met wat saus naar keuze, plak tomaat en zoetzuur.
Bak eventueel in de grillpan een plak ananas uit per broodje, of leg op de burger een plak kaas om te laten smelten voor een cheeseburger, of bak wat bacon/ontbijtspek droog krokant.
Voor de superburger beleg als een basis burger, daarna met gebakken ananas, gesmolten kaas, saus, tomaat, zoetzuur en daarop een gebakken spiegelei. Op het ei een toefje tomatenketchup en je bent voorlopig te druk bezig met eten om iets te (kunnen) zeggen.
Varieer naar smaak, gebruik de saus or sauzen naar eigen smaak. Geniet ervan. Pas wel op de lijn



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cassiope


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cassiope
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top