De ultieme schnitzel

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • De ultieme schnitzel

    De ultieme schnitzel

    De ultieme schnitzel

  • De ultieme schnitzel

    De ultieme schnitzel

    De ultieme schnitzel

WEES NIET BANG IEDEREEN KAN HET!!!

Nadat je dit recept 1x hebt geprobeerd wil je ABSOLUUT geen voorgepanneerde Schnitzel van de slager en/of supermarkt meer. Geloof me het lijkt meer werk dan het is... en het is het waard!

Het leuke is dat je zowel Kalfsvlees, als Varkensvlees en Kippenborst kan gebruiken.

Het mooie van dit recept is, mits je het goed doet ;-), dat de heerlijke panneerlaag van het vlees loslaat waardoor het mooi krokant wordt.

Vaak als we een lange autorit voor de boeg hebben voor een vakantie dan maak ik de avond voor vertrek de Schnitzels en laat ze afkoelen, het is voor onderweg een heerlijke koude, hartige snack.

Laat me weten of het gelukt is, of als het juist niet gelukt is, dan geef ik graag tips!

Eet & Geniet

Deel dit recept

Ingrediënten
Ingrediënten
- 4 Kalf schnitzels
Of
- 2 Kipfilets (snij de kipfilets overdwars, met een scherp mes in 2 a 3 plakken)
Of
- 4 Varkensschnitzels
TIP
Haal het vlees of het nu kip, varken of kalf is bij de biologische slager, het is het echt waard!
- Zwarte peper uit de pepermolen
- Zout
- Bloem
- 1 a 2 Eieren (zo vers mogelijk en liefst scharrel/van de boer)
- Pakje Paneermeel (of liever zelfgemaakt van oud brood)
- 1 Liter Zonnebloem- of Arachideolie
- 1 Fles lekkere wijn; rood/wit/rosé
- Eventueel 1 citroen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 13659,73 kcal
Koolhydraten 332,40 g
Eiwitten 539,91 g
Vetten 1068,18 g
Benodigdheden
- strakhoudfolie
- Diepe (koeken)pan
- Deegroller /Vleeshamer

Voorbereiding

Voorbereiding

Stap 1

Schenk een glas wijn in en neem een slokje.

Leg het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Pak een houten (snij)plank leg/plak hierover `strakhoudfolie` leg de kip/varkens of het kalfsvleeslap hierop, pak nog een ruime strook folie en leg deze bovenop het vlees, en nu los met de vleeshamer/deegroller of steelpan. Sla het vlees goed plat (net niet doorzichtig).

Leg de Schnitzels op een bord en laat ze rusten (minuut of 15).

Neem even rust en een sip van je wijn.

Neem elke Schnitzel en bestrooi ze aan beide kanten met zout en versgemalen zwarte peper, mag ruim; door de bloem en het ei neemt de smaak af, gewoon proberen.

Handen afwassen en nog even je glas wijn checken.

Stap 2

Pak 3 grote diepe borden of ondiepe schalen, zet ze op een rij, en nog twee schalen:

- Bord 1:
Doe hierin de bloem

- Bord 2:
Kluts een a 2 eieren en voeg twee a drie eetlepels water toe, geen melk! (dit is het geheim voor een mooie korst)

- Bord 3:
Doe hierin het Paneermeel (Doe de helft van het pakje in het bord/de schaal de rest houd je apart)

Pak het eerste stuk vlees en leg het in het bord met bloem, aandrukken, omdraaien, aandrukken, de overtollige bloem afschudden en het gebloemde stuk vlees op een van de overige schalen leggen, dit doe je met alle stukken vlees.

Pak de schaal met de gebloemde stukken vlees, nu komt het plakkerige werk…

Dus eerst een slokje wijn…

Pak een gebloemde Schnitzel en doop deze in het eimengsel, aan beide kanten goed bedekken. Daarna door het paneermeel, leg de Schnitzel in het paneermeel, neem het pakje/schaaltje paneermeel en bestrooi de bovenkant eveneens met paneermeel, dan aandrukken zodat alle kanten en plekjes goed zijn bedekt, uitschudden en daarna leg je de gepaneerde Schnitzel op de overgebleven schaal.

Herhaal dit met alle stukken vlees. Leg de schaal met het gepaneerde vlees weg om te laten rusten, minimaal een kwartier!

Neem nog een glaasje wijn.

Bereidingswijze

Neem de diepe steelpan of andere pan (bij voorkeur met een dikke bodem) en giet hierin 1 liter olie en zet op een gemiddelde vlam, verhit de olie. Als het goed is heb je een olielaag van 2 a 3 centimeter.

TIP

Om te kijken of de olie heet genoeg is om te bakken prik je met de achterkant van een houten lepel in de olie: als direct belletjes ontstaan om de steel van de lepel dan is de olie op goede temperatuur.

Zodra de olie op temperatuur is laat je, maximaal, 2 schnitzels in de olie glijden, zodra de korst gaat bollen draai je de schnitzel 1x om, vaak is 2 a 3 minuten voldoende voor het hele ritueel.

Laat de Schnitzel niet te donker worden, hij kleurt nog bij uit de pan.

Leg de Schnitzels die klaar zijn op een schaal met keukenrol om het overtollige vet te laten uitlekken.

Neem voorverwarmde borden en verdeel de Schnitzels, als je er van houdt kan je enkele plakjes citroen bijvoegen.

Klaar!

Eet & Geniet

Bron

Familie recept

Serveertip

Neem nog een slok wijn en dien op met:
- Hongaarse gebakken rijst
- Peterselie aardappels
- Komkommersla

Recepten voor de bijgerechten heb ik toegevoegd!

Eet & Geniet!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

KisMagyar avatar

Doorsturen

Home Recepten