1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Garnalen
  6. Gemarineerde Hollandse garnalen

Gemarineerde Hollandse garnalen

Door: marjaerich

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-02-2010

Ingrediënten 4 personen


1 limoen
1/2 komkommer, in heel kleine blokjes
1 eetlepel olijfolie
1 bakje verse koriander (15 g), de blaadjes fijngesneden
2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)


Verder heb je nodig


4 glazen of 8 lepels


Garnalen met limoen en koriander. gemakkelijk een amuse op een lepel van te maken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de groene schil van een kwart limoen en pers de vrucht uit. Schep de blokjes komkommer om met de helft van het limoensap, de olijfolie en de helft van de korianderblaadjes. Breng op smaak met (fijn zee)zout en (versgemalen) peper. Schep de garnalen om met de rest van het limoensap en de rest van de koriander (houd een eetlepel apart) en breng dit ook op smaak met (fijn zee)zout en (versgemalen) peper. Schep een laagje van het komkommermengsel in hoge glaasjes, daarop een laagje garnalen, dan een laagje komkommer en tot slot de rest van de garnalen.

Serveertip

Garneer met de achtergehouden koriander en wat (versgemalen) peper naar smaak.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top