Gemarineerde Hollandse garnalen

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 22-02-2010

garnalen met limoen en koriander. gemakkelijk een amuse op een lepel van te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 limoen
1/2 komkommer, in heel kleine blokjes
1 eetlepel olijfolie
1 bakje verse koriander (15 g), de blaadjes fijngesneden
2 bakjes Hollandse garnalen (a 100 g)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 glazen of 8 lepels

Bereidingswijze

Rasp de groene schil van een kwart limoen en pers de vrucht uit. Schep de blokjes komkommer om met de helft van het limoensap, de olijfolie en de helft van de korianderblaadjes. Breng op smaak met (fijn zee)zout en (versgemalen) peper. Schep de garnalen om met de rest van het limoensap en de rest van de koriander (houd een eetlepel apart) en breng dit ook op smaak met (fijn zee)zout en (versgemalen) peper. Schep een laagje van het komkommermengsel in hoge glaasjes, daarop een laagje garnalen, dan een laagje komkommer en tot slot de rest van de garnalen.

Bron

internet

Serveertip

Garneer met de achtergehouden koriander en wat (versgemalen) peper naar smaak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten