Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en
- Spaans, Borrelhapje
- 30-60 min.
Tapas gerecht met een heerlijke saus; ook lekker om als pastasaus te gebruiken met wat rucola en parmezaanse kaas.
Ingrediënten 8 personen
900 g. gehakt15 g. broodkruim of paneermeel
zout en versgemalen zwarte peper
2 tl. uitgeperste knoflook
1/2 tl. nootmuskaat
2 eieren
2 el. bloem vermengd met wat zout en peper
4 el. olijfolie
1 grote ui, fijngehakt.
1 groene paprika in reepjes
1 blik gepelde tomaten
1 el. tomatenpuree
150 ml. droge rode wijn
170 ml. kippenbouillon
1 el. gehakte platte peterselie.
Voorbereiding
Maak in een kom het gehakt aan met broodkruim zout en peper. Voeg 1 t. knoflook, nootmuskaat en eieren toe.
Maak balletjes ter grootte van een walnoot en wentel deze door het bloemmengsel.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui en paprika tot ze zacht zijn.
Braad de gehaktballetjes al omscheppend rondom aan.
Voeg de resterende knoflook, tomaten, tomatenpuree, wijn en bouillon toe.
Laat de balletjes afgedekt ca. 30 min.sudderen tot ze gaar zijn.
Strooi er zout, peper en peterselie bij. Voeg wat suiker toe als de saus te zuur is.
Serveertip
Makkelijk om van te voren te maken en later op te warmen.