Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

  • Spaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2010
  • Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

    Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

    Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

  • Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

    Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

    Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

Tapas gerecht met een heerlijke saus; ook lekker om als pastasaus te gebruiken met wat rucola en parmezaanse kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
900 g. gehakt
15 g. broodkruim of paneermeel
zout en versgemalen zwarte peper
2 tl. uitgeperste knoflook
1/2 tl. nootmuskaat
2 eieren
2 el. bloem vermengd met wat zout en peper
4 el. olijfolie
1 grote ui, fijngehakt.
1 groene paprika in reepjes
1 blik gepelde tomaten
1 el. tomatenpuree
150 ml. droge rode wijn
170 ml. kippenbouillon
1 el. gehakte platte peterselie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak in een kom het gehakt aan met broodkruim zout en peper. Voeg 1 t. knoflook, nootmuskaat en eieren toe.
Maak balletjes ter grootte van een walnoot en wentel deze door het bloemmengsel.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui en paprika tot ze zacht zijn.
Braad de gehaktballetjes al omscheppend rondom aan.
Voeg de resterende knoflook, tomaten, tomatenpuree, wijn en bouillon toe.
Laat de balletjes afgedekt ca. 30 min.sudderen tot ze gaar zijn.
Strooi er zout, peper en peterselie bij. Voeg wat suiker toe als de saus te zuur is.

Serveertip

Makkelijk om van te voren te maken en later op te warmen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

san8888 avatar
san8888 12-03-2011

We vonden ze heerlijk. Bedankt voor het recept!

takokruid avatar
takokruid 23-02-2010

Lekker!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten