1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

  • Spaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2010

Ingrediënten 8 personen


900 g. gehakt
15 g. broodkruim of paneermeel
zout en versgemalen zwarte peper
2 tl. uitgeperste knoflook
1/2 tl. nootmuskaat
2 eieren
2 el. bloem vermengd met wat zout en peper
4 el. olijfolie
1 grote ui, fijngehakt.
1 groene paprika in reepjes
1 blik gepelde tomaten
1 el. tomatenpuree
150 ml. droge rode wijn
170 ml. kippenbouillon
1 el. gehakte platte peterselie.



Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en
Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en
Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en
Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en
Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en
Albondigas con Ajo y Tomate (gehaktballetjes met knoflook en

Tapas gerecht met een heerlijke saus; ook lekker om als pastasaus te gebruiken met wat rucola en parmezaanse kaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak in een kom het gehakt aan met broodkruim zout en peper. Voeg 1 t. knoflook, nootmuskaat en eieren toe.
Maak balletjes ter grootte van een walnoot en wentel deze door het bloemmengsel.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui en paprika tot ze zacht zijn.
Braad de gehaktballetjes al omscheppend rondom aan.
Voeg de resterende knoflook, tomaten, tomatenpuree, wijn en bouillon toe.
Laat de balletjes afgedekt ca. 30 min.sudderen tot ze gaar zijn.
Strooi er zout, peper en peterselie bij. Voeg wat suiker toe als de saus te zuur is.

Serveertip

Makkelijk om van te voren te maken en later op te warmen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praline1


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praline1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top