Chocoladepudding `A la Cuisine`

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2010
  • Chocoladepudding `A la Cuisine`

    Chocoladepudding `A la Cuisine`

    Chocoladepudding `A la Cuisine`

Chocoladepudding : ALTIJD LEKKKKKKKKKERRRRR!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 cl melk
100 gr bittere chocolade
4 a 5 eierdooiers
100 gr fijne kristalsuiker
1 snufje zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de melk met een snufje zout en de in stukjes gehakte chocolade aan de kook.
Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop met een houten lepel tot een wittig mengsel ontstaat, Voeg voorzichtig de kokende chocolademelk toe.
Giet terug in de kookpot en zet op laag vuur. Blijf roeren, schraap daarbij ook goed over de bodem totdat de crème indikt en aan de lepel blijft kleven. Let erop dat de crème niet gaat koken, dan gaat hij namelijk schiften. Draai het vuur op tijd uit. Serveer koud, eventueel met een lange vinger

Bron

Cuisine

Laatste reacties

PaulGJ avatar
PaulGJ 14-11-2012

Dank voor dit recept, ga ik beslist maken voor mijn verjaardag. Sinds mijn jeugd heb ik elke verjaardag hetzelfde menu, zoals mijn moeder het maakte. Boontjes, rundvlees, aardappelen en chocoladepudding met slagroom. De pudding werd standaard gemaakt vanuit een pakje. Nu wil ik het eens anders doen. (wordt 65, daarom!!) Groeten Paul

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten