
* 3 sjalotjes in dunne plakjes,
* 20 g boter,
* 1 eetl suiker,
* 3 eetl crema di balsamico,
* 75 g cranberrypaté in 8 gelijke blokjes,
* 8 plakjes dun gesneden pancetta.
Steelpan - koekenpan met anti-aanbaklaag - 8 amuselepels.
Heerlijk hapje van gevulde,krokante pancetta op een bedje van sjalot.Ook lekker als borrelhapje of klein voorgerecht.
Smelt de boter in de steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht zijn.
Voeg de suiker en de crema di balsamico toe en laat het geheel op een heel laag vuur ca. 2-3 minuten karamelliseren.
Verhit de Koekenpan.
Wikkel elk blokje paté in een plakje pancetta en bak de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is.
Verdeel de sjalotjes over de amuselepels en leg er de pancettapakketjes op.
Lekker glaasje wijn.
Marbo.
Jiskepansje 07-06-2013
Heel erg lekker recept! Een succes als amuse. De sjalotjes 20 minuten laten bakken op heel laag vuur is smaakvoller dan 3 minuten. Zet je hittebron niet te hoog dus. Na 20 minuten karameliseren de uien en dit doet wat met de smaak. Top recept dus!
gewero 26-07-2010
in dit recept staat dat je sjalotjes met suiker, 20-30 minuten moet laten pruttelen,...
maar dan is het echt zwart aangebrand,...
2-3 minuten is genoeg!
en het is erg lekker een aanrader!
alleen op een lepel past het niet helemaal, kan ook op een bordje met een vorkje/mesje erbij!
smikkelen!!!!!
professoroud 21-02-2010
Hallo Irene, Dit lijkt me heerlijk alhoewel ik crema di balsamico niet ken. Ik heb even opgezocht wat erin zit. Ik denk niet dat ik het hier kan krijgen, maar dat komt wel een keer goed. Het lijkt me een heerlijk lepelhapje. Heb je recept meteen toegevoegd aan mijn webgroep voorgerechten en de webgroep cranberry-en-co. Vindt je wel goed hè. Fijne zondag verder. Groetjes, Jos