1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Sushirolletjes met gerookte kip

Sushirolletjes met gerookte kip

  • Japans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-02-2010

Ingrediënten


200 g sushirijst
2 eetlepels blanke natuurazijn
1/2 theelepel zout
2 theelepels suiker
1 gerookte kipfilet (ca. 100 g)
2 bosuitjes
3 eetlepels wortelsalade (pot)
3 sushi norivellen (pak a 10 vel, 22 g)
4 eetlepels sojasaus



Sushirolletjes met gerookte kip
Sushirolletjes met gerookte kip
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1 1/2 dl water aan de kook brengen. Rijst toevoegen en op laag vuur afgedekt ca. 10 minuten koken. Pan van vuur nemen en afgedekt ca. 10 minuten laten staan. Azijn, zout en suiker door rijst roeren en onafgedekt laten afkoelen.

Bereidingswijze

Kip in reepjes van ca. 1/2 cm dik snijden. Bosuitjes wassen, schoonmaken en in lengte in dunne reepjes snijden. Wortelsalade laten uitlekken. Velletje nori met gladde kant naar beneden op bakpapier of plasticfolie (of bamboe sushimatje) leggen. 1/3 van rijst ca. 2 cm van onderkant over helft van nori verdelen. 1/3 van wortelsalade, kip en bosuireepjes op midden van rijst leggen. Nori van onderkant af strak om rijst oprollen. Met rest van nori herhalen. Met (natgemaakt) scherp mes zijkanten van rolletje bijsnijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Met natgemaakt mes rolletjes elk in 8 plakjes snijden. Sojasaus in kommetje doen en bij sushi als dipsausje serveren.

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top