Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Yakitori

Yakitori

Door: kb14

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-02-2010

Ingrediënten 4 personen


6 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels droge sherry
6 eetlepels sake (slijter)
2 theelepels fijne suiker
600 g kipfilet
4 bosuitjes
1 groene paprika
1 citroen
(versgemalen) peper
scherpe mosterd


Verder heb je nodig


Satéstokjes

Yakitori
Yakitori

Ontdek meer:

Voorbereiding

In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Satéstokjes in koud water leggen. Bosuitjes schoonmaken. Paprika wassen en schoonmaken. Bosui en paprika in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en in partjes snijden. Aan elk stokje 3 stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.

Bereidingswijze

Spiesen met marinade bestrijken en op Barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met koud (Japans) biertje.

Bron

Allerhande 2000



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top