Quiche met ham en kaas

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2010

Lang geleden begonnen als quiche lorraine, maar gaandeweg steeds meer aangepast naar hoe wij hem het lekkerst vonden. Het is echt een succesrecept en we krijgen er veel positieve reacties op!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
Quichevorm

Voorbereiding

Vet de quichevorm in met boter.

Bereidingswijze

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.
Leg de plakjes ham op elkaar, maak hier een rol van en snijd de ham in dunne reepjes. Bak de ham een paar minuutjes aan in een droge koekenpan.
Roer de slagroom en eieren even los met een vork. Breng op smaak met een snufje zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.
Doe de ham in de quichevorm, giet het slagroommengsel eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak de quiche eerst 20 minuten op 225 graden, daarna nog 30 minuten op 175 graden. Zet de quiche op de laagste richel van de oven.

Bron

Familierecept

Serveertip

Lekker als hoofdgerecht met een salade erbij.
Je kunt de quiche ook serveren als borrelhapje!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten