1. Home
  2. Recepten
  3. Quiche
  4. Quiche met ham en kaas

Quiche met ham en kaas

Door: Violinde

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2010

Ingrediënten 8 personen


  • 2 ons ham in plakjes
  • 3 ons geraspte belegen kaas
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 250 ml. slagroom
  • Zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat


Verder heb je nodig


Koekenpan
Quichevorm


Lang geleden begonnen als quiche lorraine, maar gaandeweg steeds meer aangepast naar hoe wij hem het lekkerst vonden. Het is echt een succesrecept en we krijgen er veel positieve reacties op!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de quichevorm in met boter.

Bereidingswijze

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg.
Leg de plakjes ham op elkaar, maak hier een rol van en snijd de ham in dunne reepjes. Bak de ham een paar minuutjes aan in een droge koekenpan.
Roer de slagroom en eieren even los met een vork. Breng op smaak met een snufje zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat.
Doe de ham in de quichevorm, giet het slagroommengsel eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak de quiche eerst 20 minuten op 225 graden, daarna nog 30 minuten op 175 graden. Zet de quiche op de laagste richel van de oven.

Serveertip

Lekker als hoofdgerecht met een salade erbij.
Je kunt de quiche ook serveren als borrelhapje!

Bron

Familierecept



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Violinde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top