Zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-02-2010
mhhhmmm!!!
Bereidingswijze
Verhit de olie in een (mossel)pan en bak de coppa zachtjes uit. Bak de knoflook en prei 1 min. mee. Voeg de mosselen en vermout toe, leg de deksel op de pan en kook de mosselen in ca. 10 min gaar (3x omschudden). Giet de mosselen boven een hapjespan af. Schenk de room bij het mosselvocht en kook dit op middelhoog vuur in tot er nog ca 200 ml vocht over is. Dit gaat een beetje op gevoel, want ik gebruik ook niet al het mosselvocht voor de saus. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Leg de mossleen en hetgeen is overgebleven in het vergiet in de saus. Kook de tagliatelle. Verwarm de saus met de mosselen. Schep de tagliatelle in de borden en schep de saus er over heen. Strooi er de dille overheen.
Bron
AH gek met pasta
Serveertip
Het recept gaat er vanuit dat de mosselen in hun schelp blijven zitten, maar ik haal ze er altijd uit; is even een klusje!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties