Zwarte tagliatelle met mosselen en coppa di parma

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2010

mhhhmmm!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 el olijfolie
- 75 gr. coppa di parma, in stukjes
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram prei, in dunne ringen
- 1 kg panklare verse mosselen (ik heb vaak 2 kg)
- 100 ml witte vermout
- 200 ml geslagen room
- 300 gram zwarte tagliatelle
- 15 gram dille
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een (mossel)pan en bak de coppa zachtjes uit. Bak de knoflook en prei 1 min. mee. Voeg de mosselen en vermout toe, leg de deksel op de pan en kook de mosselen in ca. 10 min gaar (3x omschudden). Giet de mosselen boven een hapjespan af. Schenk de room bij het mosselvocht en kook dit op middelhoog vuur in tot er nog ca 200 ml vocht over is. Dit gaat een beetje op gevoel, want ik gebruik ook niet al het mosselvocht voor de saus. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Leg de mossleen en hetgeen is overgebleven in het vergiet in de saus. Kook de tagliatelle. Verwarm de saus met de mosselen. Schep de tagliatelle in de borden en schep de saus er over heen. Strooi er de dille overheen.

Bron

AH gek met pasta

Serveertip

Het recept gaat er vanuit dat de mosselen in hun schelp blijven zitten, maar ik haal ze er altijd uit; is even een klusje!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten