1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. MASCARPONE MET PERZIKEN.

MASCARPONE MET PERZIKEN.

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2010

Ingrediënten


Met seizoenfruit naar keuze: aardbeien, kersen of krieken, of later in het seizoen aalbessen, pruimen, frambozen.



Zeer lekker hoor!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

BEREIDING

Snij 1kilo gele perziken in stukken. Laat 100gr fijn suiker oplossen in het sap van 1 citroen. Doe er de perziken bij en eventueel een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel. Laat 5 min sudderen en zet opzij om af te koelen. Klop 250gr mascarpone op met 50gr fijn suiker en vermeng de kaas met 2 stijfgeklopt eiwitten. (dat maakt de kaas luchtiger, maar zonder eiwit kan het ook.) Schep het fruit en de kaas in laagjes in hoge glazen. Serveer goed gekoeld.

SLANK TIP: om de calorieên te beperken neemt u (magere) verse kaas in de plaats van mascarpone.

Bron

Van mij zelf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingeroosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top