1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Peruaanse Ceviche de Corvina

Peruaanse Ceviche de Corvina

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2010

Ingrediënten 6 personen


Ingrediënten

•900 gr. kabeljauw of andere stevige witvis (rauw).
•2 theel. zout
•vers gemalen zwarte peper
•2 hele Spaanse pepers. Ontpit en in reepjes
•1 eetlepel Chilipeper
•2 grote fijn gehakte uien
•sap van 3 citroenen
•sap van 4 limoenen
•Koriander voor eroverheen

•1 krop sla
•1/2 kilo zoete aardappelen (bataten) , gekookt, in warme plakjes serveren
•4 verse maïskolven, gekookt, in 5 cm dikke plakken, warm serveren.


Ceviche marineren
Ceviche marineren
Ceviche serveren
Ceviche serveren

Peruaanse Ceviche
Bereiden: 30 min
Wachten: 3 a 4 uur

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Bereidingswijze
Snijd de vis in stukken van 2 1/2 cm. Leg ze in een glazen schaal. Meng zout, peper en Spaanse peper door elkaar. Voeg er chilipeper en ui aan toe. Schep dit mengsel voorzichtig door de visstukken. Voeg het sap van citroenen en limoenen toe, en schep weer alles voorzichtig door elkaar, zodat de visstukjes niet stuk gaan.
De marinade moet de vis bedekken. Voeg anders nog citroensap toe. Leg een deksel of een stuk folie op de schaal, en laat die 3 tot 4 uur, of de hele nacht, in de koelkast staan.
Voor het opdienen: leg de stukjes rauwe - of eigenlijk d.m.v. het zuur "gekookte" - vis op een bed van slablaadjes. Serveer er warme plakken bataten en plakken maïskolf bij.

Zelf vind ik in plaats van de gekookte zoete aardappelen mijn recept van gebakken zoete aardappelen met koriander er lekker bij!

Bron

Rosmaria



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jantjekookt


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Jantjekookt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top