1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Cocktail van laagjes makreel-salade en radicchio,

Cocktail van laagjes makreel-salade en radicchio,

Door: planco

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2010

Ingrediënten 6 personen


2 gerookte makrelen
4 lente-uitjes, fijngesneden
3 el zure room
rasp en sap van 2 limoenen
een snufje cayen¬nepeper peper en zout uit de molen
½ krop radicchio, in dunne reepjes
1 limoen


Cocktail van laagjes makreel-salade en radicchio,
Cocktail van laagjes makreel-salade en radicchio,

Deze salade kunt u ook als amuse of tussen¬gerechtje maken. Schep de salade dan bijvoorbeeld op por¬seleinen soeplepels.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pluk de vis los en verwijder alle graatjes. Vermeng de makreel met de lente-ui, de zure room en limoensap en rasp. Breng op smaak met cayennepeper en zout.

Bereidingswijze

Maak in een glas laagjes van de radicchio en de vissala¬de. Schil de limoenschil af zon¬der wit en snijd de schil in zeer dunne reepjes. Garneer hiermee de cocktail en maal er nog wat peper boven

Serveertip

Lekker met toast

Bron

Margriet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top