1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Artisjok Amuse

Artisjok Amuse

Door: planco

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2010

Ingrediënten 2 personen


1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes
1/2 zakje verse basilicum
snufje zout
versgemalen zwarte peper
1 plak parmaham
4 mooie amuselepels


Verder heb je nodig


Amuse lepel keukenmachine

Artisjok Amuse
Artisjok Amuse

Je kunt amuses uitstekend bij een welkomstcocktail serveren.

Voor meerdere personen verdubbel de aantallen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pureer de artisjokharten met 8 blaadjes basilicum met een keukenmachine of staafmixer. Voeg eventueel wat van de artisjokolie toe om de mousse smeuïger te maken. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Snij 4 dunne repen van de parmaham en leg de reepjes in de breedte over de lepels. Schep een beetje mousse op de ham en vouw de ham er overheen, zodat het een mooi pakketje wordt

Serveertip

Garneer met een klein blaadje basilicum.

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top