Canadees appel/cranberry cake

  • Canadees, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2010
  • Canadees appel/cranberry cake

    Canadees appel/cranberry cake

    Canadees appel/cranberry cake

Deze cake smaakt het beste als je hem warm eet.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 El. Bruine basterd suiker
1 El. Boter (of harde margarine)zacht gemaakt

4 El. Cranberries (veenbessen) gedroogd of bevroren
1 (Kook) Appel, geschild

65-70 Gr. Bloem
1/2 Tl. Bakpoeder
1/8 Tl zout

1 Groot geklutst ei
60 Ml. Karnemelk
5 El. Bruine basterd suiker
1 1/2 El. Kook olie
1/4 Tl. Vanille extract
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
18 x 7.5 cm bakpan met aluminium folie (ongevet)
Oven voorverwarmen: 175 C.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen: 175 C.
Eerste 2 ingredienten in de bakpan doen en in de oven zetten.
Bak het voor ongeveer 5 min. totdat de boter begint te pruttelen.
Verwijder de pan en strooi de veenbessen en appels over de boter vloeistof. Even opzij zetten.

De volgende 3 ingredienten samen voegen en een kuil in de midden maken.
De volgende 5 ingredienten in een schaal combineren en dan in de kuil toevoegen. Even door roeren zodat alles net redelijk gemixed is.
Dit nu over de appel en cranberry mix smeren tot een gladde massa.

Bereidingswijze

Bak voor 35 minuten. Test of een prikkertje er schoon en droog uitkomt.
Op een bedraad rek even 5 minuten afkoelen.
Met een mes de cake even van de pan los snijden en in 4 of 6 stukken delen.

Bron

CCPL

Serveertip

Serveer met een beetje aardbeien saus op het bordje.
optie: slagroom of ijs toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 23-04-2010

Cranberries heerlijk. Ziet er lekker uit Dirk, ik neem het mee. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten