Gestoofde kippenbouten uit Nederlands Indië

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2010
  • Gestoofde kippenbouten uit Nederlands Indië

    Gestoofde kippenbouten uit Nederlands Indië

    Gestoofde kippenbouten uit Nederlands Indië

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten
peper en zout
2 eetlepels arachide olie
1 ui in ringen gesneden
2 fijngesneden teentjes knoflook
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
1/2 liter kippenbouillon
1 theelepel gemberpoeder of 1 eetlepel gembersiroop
5 lente uitjes diagonaal gesneden
10 champignons in vieren gesneden
1000 g. kant en klare Nasi Goreng
2 komkommers
1 schepje suiker
2x 1/2 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels blanke azijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Halveer de kippenbouten met een scherp mes en kruid ze met peper en zout. Verhit de olie in een ovenbestendige braadpan en braad hierin de kipstukken aan alle kanten goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze even apart. In de braadjus de uiringen samen met de knoflook licht aanbakken. Bestrooi deze met een 1/2 theelepel kerriepoeder. Hierna de champignons, lente ui en gember toevoegen.

Afblussen met de bouillon en de sojasaus en voeg als laatste de honing er aan toe. Het geheel aan de kook brengen en afsluiten met een deksel. In een voorverwarmde oven op 180ºC. in ca. 20 minuten laten garen

Bereidingswijze

In de tussentijd de komkommers snijden in staafjes van 5 cm lengte en 1 1/2 cm dikte. De azijn met de suiker en een 1/2 theelepel kerriepoeder aan de kook brengen en over de komkommerstaafjes gieten. Licht kruiden met peper en zout en goed door elkaar mengen. In de koelkast laten doortrekken tot gebruik.

De Nasi Goreng in de magnetron of in een koekenpan opwarmen.

De kipstukken uit de saus nemen en in een voorverwarmde schaal scheppen en met de saus bedekken. De komkommer en Nasi Goreng apart serveren.

Bron

spar

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten