1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Bladerdeegbakjes met wijngaardslakken en zurkel.

Bladerdeegbakjes met wijngaardslakken en zurkel.

Door: tisjken1

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2010

Ingrediënten 4 personen


* 4 bladerdeegbakjes.
* 24 wijngaardslakken.
* 100 gr kalfs-of varkensgehakt.
* 200 gr kleine champignons.
* 2 gehakte sjalotten.
* 1 ei.
* 2 eetlepels paneermeel.
* 2 teentjes knoflook,uitgeperst.
* 1 eetlepel gehakte peterselie.
* 1 handjevol zurkel.
* Peper & zout.
VOOR DE SAUS:
* 1/2 glas droge witte wijn.
* 1 sjalotje,fijngehakt.
* 1/2 citroen,sap.
* 1 teentje knoflook.
* 1/2 dl room.
* 30 gr boter.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Bak de bladerdeegbakjes gedurende 25 minuten in een oven van 180°C.
2.Meng het gehakt met 1 gehakt sjalotje,1 teentje uitgeperste knoflook,de peterselie,het ei en het paneermeel.
Breng op smaak met peper en zout.
Rol er kleine balletjes van en blancheer die in kokend water.
Giet ze af en hou de balletjes warm.
3.Stoof de champignons in een beetje boter.
Voeg het citroensap aan toe en kruid met peper en zout.
Doe de champignons bij de balletjes en bewaar het vocht van de champignons.
4.Stoof de wijngaardslakken in een beetje boter met 1 gehakte sjalot en 1 uitgeperst teentje knoflook.
Deglaceer met de witte wijn,het vocht van de champignons en het vocht van de wijngaardslakken en laat tot de helft inkoken.
Voeg de room toe en werk af met een klontje boter.
Voeg er de gewassen zurkel aan toe.
5.Doe alles bij elkaar en meng goed.
Vul hiermee de bladerdeegbakjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top