1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Japanse salade met kip

Japanse salade met kip

  • Japans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-02-2010

Ingrediënten 4 personen


400 gram kipfilet
1 el namami togarashi (Japans specerijenmengsel, te koop bij de toko)
5 el zonnebloemolie
1 el sesamzaad
1/2 komkommer
1 ananas, geschild
2 el zoute sojasaus
2 el citroensap
100 gram taugé
200 gram gemengde sla
enkele takje skoriander



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de kip met het specerijenmengsel. Verhit 2 el olie in een pan en bak de kipfilet op hoog vuur in een paar minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en laat de kip in ongeveer 10 minuten gaar worden. Laat afkoelen.

Bereidingswijze

Rooster ondertussen de sesamzaadjes 2 minuten in een pan met anti-aanbaklaag.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer schuin in dunne plakken.
Snijd de ananas in plakken en snijd de plakken doormidden.
Meng de sojasaus met het citroensap en 3 el olie tot een dressing.
Meng de komkommer met de taugé, de sla en de ananas. Schep de dresing erdoor en verdeel over 4 kommen. Snijd de kip in dunne plakken en verdeel over de sla. Bestrooi met het sesamzaad . Garneer met een paar takjes koriander



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petrakuipers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petrakuipers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top