Stamppotje winterpostelein met balletjeshachee
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
* 350 g uien, in ringen
* 2 eetlepels olijfolie
* 3 kruidnagels
* 1 groot laurierblad
* 100 g gewassen rozijnen
* 250 g vegetarische gehaktballetjes
* 1 kg kruimige aardappels, geschil
* circa 100 ml kokendhete melk
* 400 g winterpostelein
Bereidingswijze
Fruit de uien zachtjes 3 minuten in de olie. Voeg de kruidnagels, het laurierblad, de rozijnen, 100 ml water en wat zout en peper toe en stoof alles heel zachtjes 20 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en stoof alles nog 10 minuten.
Kook intussen de aardappels in ca. 25 minuten gaar. Giet ze af, voeg de kokende melk en de boter toe en stamp de aardappel tot puree.
Schep de postelein door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Bron
Smaakmakend
Serveertip
Wijntips
Sol de Agosto tinto
Gemaakt van de tempranillo-druif, een druif volop aanwezig is in de streek La Mancha. Lichtfruitig van smaak.
Camino rood
De Camino-wijnen hebben een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. De wijnen zijn afkomstig uit de Spaanse streek La Mancha. Deze "tinto" is niet alleen fruitig en geconcentreerd maar ook een toegankelijke rode wijn.
Perlage Cabernet del Veneto
Volle, warme wijn, waarbij fruit (frambozen en bosvruchten) de nadruk heeft. Verkregen uit de druiven cabernet sauvignon en cabernet franc. Lekker bij pittige gerechten.