Stamppotje winterpostelein met balletjeshachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Stamppotje winterpostelein met balletjeshachee

    Stamppotje winterpostelein met balletjeshachee

    Stamppotje winterpostelein met balletjeshachee

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


* 350 g uien, in ringen
* 2 eetlepels olijfolie
* 3 kruidnagels
* 1 groot laurierblad
* 100 g gewassen rozijnen
* 250 g vegetarische gehaktballetjes
* 1 kg kruimige aardappels, geschil
* circa 100 ml kokendhete melk
* 400 g winterpostelein

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de uien zachtjes 3 minuten in de olie. Voeg de kruidnagels, het laurierblad, de rozijnen, 100 ml water en wat zout en peper toe en stoof alles heel zachtjes 20 minuten. Voeg de gehaktballetjes toe en stoof alles nog 10 minuten.
Kook intussen de aardappels in ca. 25 minuten gaar. Giet ze af, voeg de kokende melk en de boter toe en stamp de aardappel tot puree.
Schep de postelein door de puree en breng op smaak met zout en peper.

Bron

Smaakmakend

Serveertip


Wijntips
Sol de Agosto tinto
Gemaakt van de tempranillo-druif, een druif volop aanwezig is in de streek La Mancha. Lichtfruitig van smaak.
Camino rood
De Camino-wijnen hebben een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. De wijnen zijn afkomstig uit de Spaanse streek La Mancha. Deze "tinto" is niet alleen fruitig en geconcentreerd maar ook een toegankelijke rode wijn.
Perlage Cabernet del Veneto
Volle, warme wijn, waarbij fruit (frambozen en bosvruchten) de nadruk heeft. Verkregen uit de druiven cabernet sauvignon en cabernet franc. Lekker bij pittige gerechten.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

esther_wouters avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten