Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. rucolastamp

rucolastamp

Door: mignon_a

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2010

Ingrediënten 4 personen


11/2 kilo kruimige aardappelen geschild
4 el olijfolie
4 braadworsten
3 grote uien
1 tl gedroogde italiaanse kruiden
2 zakken rucola a 75 gr


Verder heb je nodig


Pureestamper


Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen in 20 min met zout gaar.

Bereidingswijze

Verhit ondertussen in een ruime Koekenpan 2 el olie en bak daarin de braadworsten rondom bruin.
schuif het vlees naar de rand van de pan en bak het in 14 min gaar.
bak de uiringen goudbruin in het bakvet in het midden van de pan.
bak de laatste 5 min de italiaanse kruiden mee.
giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
stamp de aardappelen met de rest van de olie en voldoende kookvocht tot een smeuiige puree.
schep de rucola door de puree en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Verdeel de stamppot over 4 borden en leg de braadworst met de gebakken uien er bovenop.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mignon_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top