1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zuurkool
  6. Fazant met zuurkool

Fazant met zuurkool

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-02-2010

Ingrediënten 4 personen


1 panklare fazant, in vieren zout 150 g boter 1 eetl. bloem 2 eetl. bruine basterdsuiker 1 kg zuurkool 2 goudreinetten in partjes 1 dl witte wijn


Verder heb je nodig


1 ovenschaal met deksel.


Smikkelen en smullen maar.
Smikkelen en smullen maar.

Echt een heerlijk maal! Pas op je wil meer!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie boven

Bereidingswijze

Dep de stukken fazant droog, zout ze en bak ze in de boter rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en laat de bloem al roerende bruin worden in de overgebleven boter. Voeg dan de suiker en de zuurkool toe en meng alles goed door elkaar. Doe de zuurkool in de ovenschotel, leg de appelpartjes erop. Giet de wijn erover en laat de schotel afgedekt een uur in de op 200 graden voorverwarmde oven gaar worden.

Serveertip

Met een glas witte wijn.

Bron

Dat smaakt naar meer...



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wouterkim


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wouterkim
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top