Appelcrumble van Jamie Oliver

  • Engels, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2010
  • Appelcrumble van Jamie Oliver

    Appelcrumble van Jamie Oliver

    Appelcrumble van Jamie Oliver

de echte!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de crumble:
35 g havermout
35 g volkorenbloem
35 g margarine of boter
20 g suiker

Voor de vulling:
400 g stoofappels, geschild, zonder klokhuis, in kwarten gesneden
50 g suiker
1 eetlepel water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 247,51 kcal
Koolhydraten 39,35 g
Eiwitten 2,44 g
Vetten 8,12 g
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

Verhit de oven tot 190 °C/gasovenstand 5. Schil de appels, snijd ze in kwarten en vervolgens in stukjes.

Bereidingswijze

Doe de stukjes appel met de suiker en het water in een pan, kook ze 5 minuten op laag vuur en doe ze in een klein ovenschaaltje.

Meng de bloem en de havermout in een kom. Snijd de margarine of boter in kleine blokjes en doe die bij het droge mengsel. Wrijf alles met je vingers door elkaar tot het een gelijkmatige, kruimige structuur heeft. Doe de suiker erbij en meng alles goed.

Dek het fruit af met het kruimelmengsel en zet de crumble ongeveer 20 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en de appelvulling goed heet is.

Bron

www.jamieoliver.nl

Serveertip

evt. bolletje vanille ijs erbij, maar zonder is die ook heerlijk!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sassebassie avatar
Sassebassie 09-12-2018

Superlekker, kon het niet laten om er toch wat kaneel aan toe te voegen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten