Andijviesalade met parmaham en appel

  • Nederlands, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-02-2010

Voor- of lunchgerecht (4 personen)
Bereiden: 30 minuten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 friszure appels (Jona gold of Elstar)
1 el dragonblaadjes, gehakt
sap van ½ citroen
1 tl honing
75 g krulandijvie, klein geplukt en gewassen
200 g parmaham, dun gesneden
50 g walnoten
0,5 dl mayonaise
0,5 dl yoghurt
2 el natuurazijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan
slakom

Bereidingswijze

Snijd de appels rond het klokhuis in partjes. Meng dragon citroen en honing en smeer de appelpartjes hier mee in. Hussel de appelpartjes met de andijvie en verdeel over de borden. Leg de parmaham er in plakken overheen en tussen. Rooster de noten een paar minuten in een droge koekenpan tot ze hun geur vrijgeven. Schenk de dressing over de salades en bestrooi met de geroosterde noten.

Bron

Wat Eten We Vandaag

Serveertip

Als bijgerecht hoeveelheid parmaham halveren!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vliliane avatar
vliliane 17-02-2010

Heerlijk slaatje neem het mee. Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten