Traditionele runderdaube

  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-02-2010
  • Traditionele runderdaube

    Traditionele runderdaube

    Traditionele runderdaube

Wel een bewerkelijk recept maar heel erg lekker,het is ook wel leuk om te maken. Ik heb het vlees een nacht laten marineren om de smaken goed door te laten trekken

Deel dit recept

Ingrediënten
1 ui gehakt
1 wortel gehakt
1 stengel bleekselderij in stukjes
2 tenen knoflook gekneusd
2 laurierblaadjes
60 ml. cognac
of brandewijn
1 liter droge rode wijn
1 kg. stoofvlees bijv. sucadelappen in blokjes
60 ml. olijfolie
60 gr. ongezouten roomboter
2 eetl. tomatenpuree
2 1/2 eetl. bloem
300 ml. runderbouillon
12 sjalotjes
2 tl. suiker
250 gr. pancetta of spek in dikke plakken en dan in reepjes
150 gr. champignons
peper
zout
nootmuskaat
gemberpoeder of stukje verse gember
kruidnagelpoeder of 1 kruidnageltje
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Doe de ui, wortel, bleekselderij,specerijen,knoflook,laurierblaadje,kruidnageltje,cognac,wijn en gesneden rundvlees in een kom en laat minstens 4 uur marineren,liefst een nacht.

Bereidingswijze

Giet na het marineren het groente vleesmengsel door een zeef, bewaar de marinade.
Breng de marinade aan de kook in een pannetje en schuim af, laat 5 min. zachtjes koken.

Haal het vlees tussen de groenten vandaan en bak in iets olie en boter bruin, zet even apart. Bak in hetzelfde vet de groenten uit de marinade en voeg de tomatenpuree en bloem toe en roer door, doe het vlees hierbij en de bouillon en de marinade.Laat dit 1 1/2 uur zachtjes stoven.
Breng intussen de sjalotjes met de suiker en voldoende water zodat alles onderstaat, aan de kook.Draai het vuur lager en laat 8 min. zachtjes koken tot de uitjes zacht zijn. Zet apart.
Verhit boter in een pan en bak de reepjes spek ong. 3 min. toit het knapperig is,neem met een schuimspaan uit het vet en zet apart. Voeg aan het vet de champignons toe,na het bakken ook apart zetten.
Doe het vleesmengsel weer door een zeef en laat het vocht 3-4 min. op een hoog vuur inkoken.
Doe het vlees weer terug in de ingekookte saus, voeg champignons ,sjalotten en spek toe en laat 5 min. zachtjes doorwarmen, maak eventueel nog op smaak af met zout.

Bron

Delicious

Serveertip

Ik heb er aardappelpuree met knoflook en geraspte kaas bij gegeven en doperwtjes.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 30-10-2011

Susan, ik heb jou recept toen gemaakt: Het was heel lekker (hebt al geproefd) en ik bent blij met deze recept als toevoeging aan mijn stoofpot gerechten. Deon [url=http://www.smulweb.nl/community/kookgroepen/lees.php?pagina=KOOKCLUB2006&id=5536][b][u]lees verder..[/u][/b][/url]

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 30-10-2011

Ik denk dat ik het in de tajine maakt

deonart avatar
deonart 30-10-2011

Deze vlees staan nu te trekken/marineren in mijn koelkast, ben benieuw hoe het morgen gaan smaken.

alidada avatar
alidada 29-10-2011

Ik vind een bewerkelijk recept nooit zo erg,vooral niet als het weer "herfstachtig of koud" is. Gewoon lekker bezig zijn in de keuken en de tijd ervoor uittrekken, ik kan daar echt zo van genieten! Groetjes, Louise

salzburg avatar
salzburg 29-10-2011

Nou, dit is nog eens een recept voor de herfst. Ik heb er zin in. Laat je t.z.t. weten hoe het was. Groetjes Anna.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten