Ovenkrieltjes met paddenstoelen

  • Duits, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-02-2010
  • Ovenkrieltjes met paddenstoelen

    Ovenkrieltjes met paddenstoelen

    Ovenkrieltjes met paddenstoelen

Bak de krieltjes in de schil, zo behouden ze meer smaak. Het groffe zout ontrekt vocht aan de schil en zorgt voor een krokant schilletje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g krieltjes in de schil
1 ui, in halve ringen
grof zeezout
3 el olijfolie
2 takjes rozemarijn
300 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, shii-take, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood)
vers gemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Boen de aardappeltjes schoon.
Halveer de ui en snijd deze in halve ringen.
Doe de aardappeltjes en de uiringen in een ovenschaal, bestrooi de aardappeltjes met grof zeezout en besprenkel met een beetje olijfolie. Doe er de takjes rozemarijn bij.

Bereidingswijze

Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes van de kastanjechampignons.
Snijd de champignons in grove stukken.
Voeg de champignons na 30 min. toe aan de aardappeltjes. Roer goed om en breng op smaak met peper
Laat nog 15 min. verder garen.

Bron

champignonidee

Serveertip

Lekker met kalfskoteletten en een gemengde salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1356634350 avatar
mobiel_1356634350 29-01-2013

Gerecht was heerlijk!! Gek op champignons/paddestoelen dus genoten!!

antoniake avatar
antoniake 18-07-2011

wel dirk ik heb verschillende receptjes geprint en bewaard.dank je en nog een fijne smulweek .groetje van tooske

trien_k avatar
trien_k 31-05-2010

even nog een tijdje terug heb ik dit mee genomen en klaar ge maak het was van tastiestgroetjes trien

adeline43 avatar
adeline43 06-05-2010

ik neem het recept mee,ziet er héérlijk uit.Gr. Adeline

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 18-04-2010

Dirk, ik vind ovengebakken aardappels lekker en krieltjes en champignons en alles samen dat was smullen. Dit komt nog vaak bij ons op het menu. Bedankt en groetjes, Margrit

deonart avatar
deonart 12-04-2010

[img]http://images.smulweb.nl/leden/deonart/satbabi005.JPG[/img][br][br] [b]Smaak:[/b][br] Ik ging toen nog Zaterdag op de valreep krieltjes kopen, maar ze waren uitverkockt. Toen maar aardappelen gekocht en de kleintjes er uit gezocht. (was ook goed)[br] Het viel goed in de smaak, ik maakte het lekker pittig, had dit wel nodig. Mischien dat ik het volgend keer proberen met ook citroensap en knoflook erbij. En dan met "echte" krieltjes. Deze recept zou je met een variatoe types hoofgerechten kunt combineren. Is een blijver Dirk.[br] [b]Werkwijze:[/b][br] Met aardappelen gebruikte ik een combinatie van oesterzwam en knoopjes champignons. (anders werd dit voor mijn budget te duur) Rozemarijn naaltjes van stam gehaald en door olijfolie vermengd met olijfolie, zout en peper en door aardtappeltjes gemengd. Gaardepunt is heel goed te kontroleren met een scherpe groentemesje. Met de champignons erbij had ik nog een extra eetlepel olijfolie erdoor gemengd. Ik vind de olie smaak heerlijk met de open gesneden aardappeltjes.[br] [b][br]Hoofdgerecht:[/b][br] - [url=http://www.smulweb.nl/1377428/koken/recept/Schouderkarbonade-gemarineerd-in-madeira][b][u]Scouderkarbonade gemarineerd in madeira[/u][/b][/url] (deze recept heb ik zelf even erbij bedacht)[br] [b]Bijgerecht:[/b][br] - In boter gesmoorde peultjes.

stiny26 avatar
stiny26 11-04-2010

De aardappeltjes neem ik ook mee. Vind krieltjes heerlijk, bedankt. Micky

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 10-04-2010

Ga ik ook maken Dirk, zo lekker als dit er uit ziet denk ik dat we zullen smullen. Doei, Margrit

deonart avatar
deonart 09-04-2010

Deze weekend maak ik dit gerecht. Zal jou laten weten wat ik ervan vond.[br] Deon

alidada avatar
alidada 04-04-2010

Oeh! Lekker! Ik vind aardappeltjes uit de oven altijd super lekker. Leuk recept bedankt. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten