Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

Neem genoeg servetten voor dit heerlijk hapje. Ze zijn wat kleverig maar o zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1.5 Kg. Vlezige kippen vleugels (18 hele geeft je 36 halve stuks). Vleugel tip verwijderen.


150 Ml. Chili Saus
Optie: Sweet Chili saus
75 Ml. Honing
60 Ml. Ketjap Manis (ABC)
1 El. Dijon Mosterd
1 Tl. Sambal Oelek
1/4 Tl. Knoflook Poeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 438,00 kcal
Koolhydraten 22,04 g
Eiwitten 32,41 g
Vetten 24,46 g
Benodigdheden

Schaal, bakplaat (28 x 43 cm) bedekt met aluminium folie.
Oven stand 230 C.

Voorbereiding

De 6 ingredienten tezamen mixen en in een pannetje even opwarmen en goed door roeren.
Kippen vleugels in een schaal doen en de saus erover heen gieten.
Alles goed door elkaar roeren en in de koelkast zetten. Haal ze na ongeveer 4 uren of (nog beter) de volgende dag uit de koelkast.
Oven voor verwarmen op 230 gr.C.

Bereidingswijze

De vleugeltjes (niet stapelen) nu op de ingevette pan met folie storten met al de marinade saus.
Bak voor 10 minuten, keer de vleugels een keer weer door de marinade saus. Bak vervolgens weer 10 minuten totdat de vleugels lekker kleverig en donker zijn

Bron

CCPL en aangepast

Serveertip

Vervang Chili met Teriyaki saus, dit is wat zoeter. Of gebruik mijn Grand Marnier saus.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

canadutch avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten