Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-02-2010
  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

  • Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

    Canadees sticky & spicy chicken wings

Neem genoeg servetten voor dit heerlijk hapje. Ze zijn wat kleverig maar o zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1.5 Kg. Vlezige kippen vleugels (18 hele geeft je 36 halve stuks). Vleugel tip verwijderen.


  • 150 Ml. Chili Saus
    Optie: Sweet Chili saus
  • 75 Ml. Honing
  • 60 Ml. Ketjap Manis (ABC)
  • 1 El. Dijon Mosterd
  • 1 Tl. Sambal Oelek
  • 1/4 Tl. Knoflook Poeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 438,00 kcal
Koolhydraten 22,04 g
Eiwitten 32,41 g
Vetten 24,46 g
Benodigdheden
Schaal, bakplaat (28 x 43 cm) bedekt met aluminium folie.
Oven stand 230 C.

Voorbereiding

De 6 ingredienten tezamen mixen en in een pannetje even opwarmen en goed door roeren.
Kippen vleugels in een schaal doen en de saus erover heen gieten.
Alles goed door elkaar roeren en in de koelkast zetten. Haal ze na ongeveer 4 uren of (nog beter) de volgende dag uit de koelkast.
Oven voor verwarmen op 230 gr.C.

Bereidingswijze

De vleugeltjes (niet stapelen) nu op de ingevette pan met folie storten met al de marinade saus.
Bak voor 10 minuten, keer de vleugels een keer weer door de marinade saus. Bak vervolgens weer 10 minuten totdat de vleugels lekker kleverig en donker zijn

Bron

CCPL en aangepast

Serveertip

Vervang Chili met Teriyaki saus, dit is wat zoeter. Of gebruik mijn Grand Marnier saus.

Laatste reacties

Lindatjeh avatar
Lindatjeh 14-03-2014

Als de saus warm is moet je het dan over de kip gooien of moet je wachten tot het is afgekoeld? Blijft de kip wel goed als je de warme saus er over giet en daarna zo lang laat staan?

elenna avatar
elenna 02-06-2010

Bedankt voor dit heerlijke recept! het restje saus heb ik de volgende dag gebruikt voor roedjak (een indonesisch recept waarbij je halfrijp fruit zoals peer of mango, dipt in het sausje) heerlijk voor bij een rijsttafel

hcjw avatar
hcjw 06-04-2010

Hoi, ik heb het van het weekend gemaakt met kleine drumsticks voor bij de ``frieten`` en iets langer in de oven gelaten om de marinade/saus wat dikker te laten worden; maar de reactie van manlief was "heerlijk, dit mag vaker voorbij komen" ...

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 22-03-2010

Hoi Dirk. Heb je recept geprobeerd gisteren.Maar ik heb het met kippenbillen gemaakt in plaats van de vleugeltjes. Was heel lekker hoor.Neem dus je recept mee. Groetjes,Lut.

stiny26 avatar
stiny26 21-03-2010

Nog even dan gaat de BBQ naar buiten en dan ga ik beslist deze kipwings maken. Bedankt neem het mee. Groetjes Micky

suzmonta avatar
suzmonta 13-03-2010

Naar aanleiding van de reacties, neem ik deze zeker mee. Lijkt mij heerlijk. Dank je wel

elles1970 avatar
elles1970 13-03-2010

Moet er geen zout op de kipstukjes?

pwiggers avatar
pwiggers 11-03-2010

[img]http://images.smulweb.nl/leden/pwiggers/thumbnails/canadesekipstukjes.jpg[/img] Hoi Dirk, Je kip was verrukkelijk. Ik heb ze als borrelhapje gegeven.Ik had 3 kilo en ze vlogen weg. Er waren er nog een paar over en die wilde mijn nichtje graag mee naar huis nemen. Een aanrader dus. Groetjes ook aan Dora van Petra

willem37 avatar
willem37 02-03-2010

Heerlijk van gegeten tijdens het kijken naar de ijshockey finale. Bedankt voor dit overheerlijke recept. Groetjes Willem.

a.maters avatar
a.maters 21-02-2010

ze waren heerlijk! ook al werd de marinade niet echt dik, de smaak zat er heeeeeerlijk in.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten