Canadees sticky & spicy chicken wings
- Borrelhapje
- 60-120 min.
Neem genoeg servetten voor dit heerlijk hapje. Ze zijn wat kleverig maar o zo lekker!
Ingrediënten 8 personen
1.5 Kg. Vlezige kippen vleugels (18 hele geeft je 36 halve stuks). Vleugel tip verwijderen.150 Ml. Chili Saus
Optie: Sweet Chili saus
75 Ml. Honing
60 Ml. Ketjap Manis (ABC)
1 El. Dijon Mosterd
1 Tl. Sambal Oelek
1/4 Tl. Knoflook Poeder
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 438,00 kcal |
Koolhydraten | 22,04 g |
Eiwitten | 32,41 g |
Vetten | 24,46 g |
Benodigdheden
Schaal, bakplaat (28 x 43 cm) bedekt met aluminium folie.
Oven stand 230 C.
Voorbereiding
De 6 ingredienten tezamen mixen en in een pannetje even opwarmen en goed door roeren.
Kippen vleugels in een schaal doen en de saus erover heen gieten.
Alles goed door elkaar roeren en in de koelkast zetten. Haal ze na ongeveer 4 uren of (nog beter) de volgende dag uit de koelkast.
Oven voor verwarmen op 230 gr.C.
Bereidingswijze
De vleugeltjes (niet stapelen) nu op de ingevette pan met folie storten met al de marinade saus.
Bak voor 10 minuten, keer de vleugels een keer weer door de marinade saus. Bak vervolgens weer 10 minuten totdat de vleugels lekker kleverig en donker zijn
Bron
CCPL en aangepast
Serveertip
Vervang Chili met Teriyaki saus, dit is wat zoeter. Of gebruik mijn Grand Marnier saus.