Indonesische gehakttaart

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2010

Een variant op nasi of bami, verrassend lekker en heel eenvoudig.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 pakje bladerdeeg voor hartige taart
1 groentemix voor nasi/bami
500 gr. gehakt
boemboe nasi
ketjap manis en asin
4 eieren
300 cc melk
wokolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm
hapjespan
vergiet
mixerkom of shaker

Voorbereiding

vet de springvorm in met wokolie en beleg ruim met de deegplakjes
verhit olie in de hapjespan
en maak de groentemix schoon in een vergiet
doe de eieren, melk ketjap zoet en zout (scheut naar smaak) in een mixerkom of shaker.
verwarm de oven voor op 200C

Bereidingswijze

bak het gehakt rul in de wokolie in de pan, doe de groentemix erbij en maak op smaak met de boemboe (nasi). Als de springvorm bekleed is met de bladerdeeg kun je deze vullen met de gehakt-groentemix. Als je de melk met de eieren luchtig hebt geshaked of gemixt doe dit dan als laatste in de springvorm, druk daarna zachtjes alles aan, zodat de eiermix alles bedekt. Bak de taart in 40 minuten in een (hetelucht) oven op 180C gaar.

Serveertip

lekker met rijst en een schaal met atjar tjampoer, komkommer, paprika, augurken en uitjes. En vergeet niet de kroepoek!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten