Goulash uit de snelkookpan - lekker en snel

  • Hongaars,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-02-2010

Wil je snel klaar zijn en ben je in het bezit van een snelkookpan? Dan zit je helemaal goed met dit recept. Lekker, makkelijk en bovenal smakelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 gr.runderlappen
200 gr.spekreepjes
halve rode en groene paprika
grote zoete ui
8 tomaten
1 grote wortel
1 stengel bleekselderij
afgestreken el. paprikapoeder
3 jeneverbessen
1 laurierblad
1 tl. karwijzaad
1 kippebouillontablet
1 blikje tomatenpuree
6 grote aardappelen in stukjes
olie, peper, zout
2 el. maizena
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 380,77 kcal
Koolhydraten 23,06 g
Eiwitten 34,97 g
Vetten 14,77 g
Benodigdheden
snelkookpan
vergiet
Snijplank en mes

Voorbereiding

snijdt de runderlappen in blokjes
snijdt de uien klein, de paprika in blokjes, de tomaten in stukjes en de wortel en bleekselderij in plakjes

Bereidingswijze

verhit de olie in de snelkookpan en braad de runderlappen, doe daarna de spekreepjes erbij, doe na het braden alle vlees in een vergiet. Doe opnieuw olie in de pan en bak de uisnippers glazig, vervolgens de paprika in de pan, daarna de groenten, het vlees, de kruiden, de tomatenpuree en het bouillontablet, samen met 300 cc water in de snelkookpan. Zet de sluiting op druk 1 en het vuur laag wanneer de druk op de pan aanwezig is. Kook dit voor 35 min.
Na het koken en wanneer de druk van de pan is haal je een half kopjes vocht uit de pan, meng dit met de maizena en roer dit door de goulash. Doe de aardappelen in stukjes in het mandje en zet de pan nogmaals op druk 1 en kook alles in 8 a 10 min. gaar.

Serveertip

in plaats van de aardappelen kun je ook puree erbij doen, of witte rijst.

Laatste reacties

Francesca3 avatar
Francesca3 13-01-2015

Dankzij mijn gezonde verstand is de goulash niet al te erg aangebrand. Toen de stoof na 35 minuten gaar was en ik de aardappelen had toegevoegd, wilde de pan niet meer onder druk komen, ondanks dat ik nog extra water had toegevoegd. De goulash was inmiddels al aangebrand. De nog bijna rauwe aardappels gegaard in de magnetron. De goulash in een schaal gedaan en nog even nagewarmd in de magnetron toen de aardappels gaar waren. Het had slechter kunnen aflopen. Dus, in ieder geval geen verdikkingsmiddel toevoegen en dan nog een keer 8 minuten met aardappels koken. De saus kan op het laatst zonodig ingedikt worden. Het was overigens wel smakelijk en snel klaar.

Jacqie63 avatar
Jacqie63 15-04-2012

Hai Willy, Ik heb je recept inmiddels een paar keer gemaakt en het is echt heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten