Dressings en vinaigrettes

  • Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

Deel dit recept

Ingrediënten
Vinaigrettes en dressings

Appelvinaigrette:
Voor:
1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie
1 / 4 kop ciderazijn
1 / 4 kopje extra vergine olijfolie
1 / 4 kop appelsap
3 hele verse basilicum blaadjes
theelepel honing
3 / 4 theelepel zout
1 / 4 theelepel mosterd
1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper
Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process Proces tot glad.

1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie
1/4 cup cider vinegar 1 / 4 kop ciderazijn
1/4 cup extra virgin olive oil 1 / 4 kopje extra vergine olijfolie
1/4 cup apple juice 1 / 4 kop appelsap
3 whole fresh basil leaves 3 hele verse basilicum blaadjes
1 teaspoon honey 1 theelepel honing
3/4 teaspoon salt 3 / 4 theelepel zout
1/4 teaspoon dry mustard 1 / 4 theelepel droge mosterd
1/8 teaspoon ground black pepper 1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper
Combine parsley, vinegar, olive oil, apple juice, basil, honey, salt, dry mustard and pepper in a blender or food processor. Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process until smooth. Proces tot glad.


Basilicumdressing
Voor: Waterkers, veldsla, witlof
in de blender:
15 gr basilicumblaadjes
1 geperst teentje knoflook
2 el geraspte parmezaan
40 ml olijfolie
80 ml water
40 ml witte wijnazijn
1 el citroensap
peper en zout.

Dressing Chinese stijl:
Lekker bij: Paksoy, Chinese kool, taugé
40 ml slaolie
40 ml azijn
40 ml sojasaus
10 ml sesamolie
1 eetl fijne suiker
peper en zout.


Dragondressing
Voor:
Wortelsalade
5 el olie
2 el dragonazijn
1 el verse dragon, fijngehakt
1 el platte peterselie, fijngehakt -
1 el munt, fijngehakt


Franse Dressing
Voor:
2,5 dl. Olijfolie
0,6 dl. azijn
0,6 dl. citroensap
1 tl. zout
1/2 tl. mosterdpoeder
1/2 tl. paprikapoeder
Meng alle ingredienten goed, daarna koelen. Schudden voor het serveren.

Honing- mosterd dressing
Voor: Wortel, witlof
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
2 eetlepels wijnazijn
4 eetlepels olie .
wat bieslook, geknipt
zout, peper
Meng alle ingrediëten op de bieslook en de honing na dooreen. Voeg dan de honing toe en op het laatst de bieslook.

Italiaanse Dressing
voor:
2,5 dl olijfolie
0,6 dl azijn
2 el. fijngesneden ui
1 tl. zout
1 tl. suiker
1 tl. mosterpoeder
1 tl. gedroogde basilicum
1/2 tl. gedroogde oregano
1/4 tl. peper
2 teentjes knoflook, gepers
Meng alle ingredienten, makkelijk met bijvoorbeeld een keukenmachine.
Koel tenminste 2 uur in de koelkast. Schudden voor het serveren.

Romige Italiaanse Dressing
Meng 2 gelijke delen van de Italiaanse dressing en mayonaise met elkaar.

1000 Island dressing.
Voor
5eetlepels mayonaise 1eetlepel tomatenketchup. 1 eetlepel bieslook,
1 fijngehakt augurkje
1 een fijngehakt hardgekookt ei .
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Voor een magere versie van deze dressing kan de mayonaise vervangen worden door (Bulgaarse) yoghurt.

Eenvoudige vinaigrette
Voor: Lekker bij gewone sla ijsberg, krulandyvie radijsjes salade.
2 tl mosterd
3 tl gehakte sjalot
1 tl peterselie
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl fijne suiker
peper en zout
80 ml water
40 ml witte wijnazijn
40 ml maïskiemolie.


Yoghurtdressing :
Lekker bij:
gewone sla, ijsberg, bonen rechicco, tomatensla
2 tl mosterd
2 tl suiker
peper en zout
120 ml yoghurt
40 ml witte wijnazijn
40 ml maïskiemolie.

Tuinkruidendressing
Lekker bij:
tomaten, gewone sla, romeinse, rodesla, tuinbonen, ijsberg
1 el fijngesnipperde tuinkruiden
2 tl suiker
peper en zout
125 ml yoghurt
20 ml azijn
20 ml maïskiemolie.

Italiaanse dressing
Voor:
lollo rossa, lollo bionda, eikenblad sla
in de blender:
40 gr gorgonzola,
in hele kleine blokjes
30 ml maïskiemolie
50 ml room
20 ml witte wijnazijn
1 tl suiker
peper en zout.

Mosterddressing
Voor: eikenblad spinazie sla, veldsla, venkel
50 ml slaolie
20 ml witte wijnazijn
2 el graanmosterd
2 el fijngehakte sjalotjes.

Franse dressing
Voor: Krulandyvie, rode kropsla, snijsla
80 ml slaolie
40 ml azijn
2 el citroensap
peper en zout


Mieriksworteldressing
Voor: Wittekool, Chinese kool
4 el mierikswortel
4 el olie
1 el witte wijnazijn
2 tl karwijzaad

Korianderdressing
Voor: Wortelsalade, tauge
5 el olie
1 el limoensap
3 el verse koriander, fijngehakt
½ tl suiker


Truffeloliedressing
Voor:
5 el olijfolie
2 el truffelolie
enkele druppels Banyulsazijn
2 tl zaadjesmosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom
garde
maatbeker
schaalje

Bron

Italian grill/ marja

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjaerich avatar
marjaerich

Doorsturen

Home Recepten