Dressings en vinaigrettes

  • Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-02-2010
  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

  • Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

    Dressings en vinaigrettes

Deel dit recept

Ingrediënten
Vinaigrettes en dressings

Appelvinaigrette:
Voor:
1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie
1 / 4 kop ciderazijn
1 / 4 kopje extra vergine olijfolie
1 / 4 kop appelsap
3 hele verse basilicum blaadjes
theelepel honing
3 / 4 theelepel zout
1 / 4 theelepel mosterd
1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper
Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process Proces tot glad.

1/2 kopje fijngehakte bladpeterselie
1/4 cup cider vinegar 1 / 4 kop ciderazijn
1/4 cup extra virgin olive oil 1 / 4 kopje extra vergine olijfolie
1/4 cup apple juice 1 / 4 kop appelsap
3 whole fresh basil leaves 3 hele verse basilicum blaadjes
1 teaspoon honey 1 theelepel honing
3/4 teaspoon salt 3 / 4 theelepel zout
1/4 teaspoon dry mustard 1 / 4 theelepel droge mosterd
1/8 teaspoon ground black pepper 1 / 8 theelepel gemalen zwarte peper
Combine parsley, vinegar, olive oil, apple juice, basil, honey, salt, dry mustard and pepper in a blender or food processor. Meng peterselie, azijn, olijfolie, appelsap, basilicum, honing, zout, droge mosterd en peper in een blender of keukenmachine. Process until smooth. Proces tot glad.


Basilicumdressing
Voor: Waterkers, veldsla, witlof
in de blender:
15 gr basilicumblaadjes
1 geperst teentje knoflook
2 el geraspte parmezaan
40 ml olijfolie
80 ml water
40 ml witte wijnazijn
1 el citroensap
peper en zout.

Dressing Chinese stijl:
Lekker bij: Paksoy, Chinese kool, taugé
40 ml slaolie
40 ml azijn
40 ml sojasaus
10 ml sesamolie
1 eetl fijne suiker
peper en zout.


Dragondressing
Voor:
Wortelsalade
5 el olie
2 el dragonazijn
1 el verse dragon, fijngehakt
1 el platte peterselie, fijngehakt -
1 el munt, fijngehakt


Franse Dressing
Voor:
2,5 dl. Olijfolie
0,6 dl. azijn
0,6 dl. citroensap
1 tl. zout
1/2 tl. mosterdpoeder
1/2 tl. paprikapoeder
Meng alle ingredienten goed, daarna koelen. Schudden voor het serveren.

Honing- mosterd dressing
Voor: Wortel, witlof
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
2 eetlepels wijnazijn
4 eetlepels olie .
wat bieslook, geknipt
zout, peper
Meng alle ingrediëten op de bieslook en de honing na dooreen. Voeg dan de honing toe en op het laatst de bieslook.

Italiaanse Dressing
voor:
2,5 dl olijfolie
0,6 dl azijn
2 el. fijngesneden ui
1 tl. zout
1 tl. suiker
1 tl. mosterpoeder
1 tl. gedroogde basilicum
1/2 tl. gedroogde oregano
1/4 tl. peper
2 teentjes knoflook, gepers
Meng alle ingredienten, makkelijk met bijvoorbeeld een keukenmachine.
Koel tenminste 2 uur in de koelkast. Schudden voor het serveren.

Romige Italiaanse Dressing
Meng 2 gelijke delen van de Italiaanse dressing en mayonaise met elkaar.

1000 Island dressing.
Voor
5eetlepels mayonaise 1eetlepel tomatenketchup. 1 eetlepel bieslook,
1 fijngehakt augurkje
1 een fijngehakt hardgekookt ei .
Breng op smaak met zout en cayennepeper.
Voor een magere versie van deze dressing kan de mayonaise vervangen worden door (Bulgaarse) yoghurt.

Eenvoudige vinaigrette
Voor: Lekker bij gewone sla ijsberg, krulandyvie radijsjes salade.
2 tl mosterd
3 tl gehakte sjalot
1 tl peterselie
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl fijne suiker
peper en zout
80 ml water
40 ml witte wijnazijn
40 ml maïskiemolie.


Yoghurtdressing :
Lekker bij:
gewone sla, ijsberg, bonen rechicco, tomatensla
2 tl mosterd
2 tl suiker
peper en zout
120 ml yoghurt
40 ml witte wijnazijn
40 ml maïskiemolie.

Tuinkruidendressing
Lekker bij:
tomaten, gewone sla, romeinse, rodesla, tuinbonen, ijsberg
1 el fijngesnipperde tuinkruiden
2 tl suiker
peper en zout
125 ml yoghurt
20 ml azijn
20 ml maïskiemolie.

Italiaanse dressing
Voor:
lollo rossa, lollo bionda, eikenblad sla
in de blender:
40 gr gorgonzola,
in hele kleine blokjes
30 ml maïskiemolie
50 ml room
20 ml witte wijnazijn
1 tl suiker
peper en zout.

Mosterddressing
Voor: eikenblad spinazie sla, veldsla, venkel
50 ml slaolie
20 ml witte wijnazijn
2 el graanmosterd
2 el fijngehakte sjalotjes.

Franse dressing
Voor: Krulandyvie, rode kropsla, snijsla
80 ml slaolie
40 ml azijn
2 el citroensap
peper en zout


Mieriksworteldressing
Voor: Wittekool, Chinese kool
4 el mierikswortel
4 el olie
1 el witte wijnazijn
2 tl karwijzaad

Korianderdressing
Voor: Wortelsalade, tauge
5 el olie
1 el limoensap
3 el verse koriander, fijngehakt
½ tl suiker


Truffeloliedressing
Voor:
5 el olijfolie
2 el truffelolie
enkele druppels Banyulsazijn
2 tl zaadjesmosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom
garde
maatbeker
schaalje

Bron

Italian grill/ marja

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten