Canadees beef jerky

  • Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2010
  • Canadees beef jerky

    Canadees beef jerky

    Canadees beef jerky

  • Canadees beef jerky

    Canadees beef jerky

    Canadees beef jerky

  • Canadees beef jerky

    Canadees beef jerky

    Canadees beef jerky

  • Canadees beef jerky

    Canadees beef jerky

    Canadees beef jerky

Deel dit recept

Ingrediënten
900 Gr. Mager Braadvlees
60 ml. Soya saus of Teriyaki saus (mijn voorkeur)
30 ml. Worcestershire saus
30 ml. vloeibare rook (kan ook zonder)
25 gr. Bruine basterd suiker
10 gr. zout
2-4 gr. (naar smaak) peper of Cayenne
1/4-1/2 Tl Chipotle of sambal oelek
2 El (Wijn)azijn
2-3 gr. knoflook poeder
2 gr. uien poeder
2 gr. paprika poeder.

Dit is een goed basis recept, ga het naar eigen smaak veranderen. Beef Jerky is maastal wat pittig. Gebruik eens mijn Grand Marnier saus, heerlijk
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1422,72 kcal
Koolhydraten 48,51 g
Eiwitten 193,34 g
Vetten 42,99 g
Benodigdheden
Oven, grote schaal,skewers (bamboe sate spiezen)

Voorbereiding

Braadvlees moet gemakkelijk in dikte van 3-5 mm.gesneden kunnen worden. Gedeeltelijk bevroren werkt heel goed!(ik koop hier round roast).
Vet aftrimmen.
Snij stukken van ongeveer 12-15 cm. lang en 5 cm. of zo breed. Plaats het vlees in de schaal.
Plaats nu de rest van de ingredienten in een pan, roer en keur of het je goed smaakt.
Nu langzaam verhitten, niet koken.
Giet de saus goed door het vlees en dek het af.
Overnacht in de koelkast en in tussen tijd een paar keer weer goed door mixen. Je mag wel snachts slapen hoor!

Bereidingswijze

De volgende dag:
Rijg het vlees aan de sate stokjes en hang de stokjes aan het oven rek (zie foto).
Bedek de bodem met aluminium folie om het lekkende saus op te vangen.
Temperatuur net onder 90 graden.
Na 2-3 uren even kijken of de top gedeelte van de jerky al droog (donker) is.
Je kan nu de jerky van de stokjes halen en op het ovenrek(ken)leggen en verder door laten drogen.
Na 4-5 uren zijn ze droog, donker en klaar.
Goed afkoelen en luchtdicht in de koelkast bewaren.

Serveertip

Bij een borrel of bier of wanneer je er zin in hebt.
Probeer ook eens met: Sesam/Gember saus, Sweet Chili saus enz.

Laatste reacties

kaatjess avatar
kaatjess 12-02-2010

Lijk me leuk om een keer te proberen, bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten