1. Home
  2. Recepten
  3. Wijn
  4. Cava
  5. Bloedsinaasappel cocktail

Bloedsinaasappel cocktail

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-02-2010

Ingrediënten 2 personen


Gekoelde mousserende wijn naar keuze. Bijv.Prosecco, Champagne, Cava, brut etc.
2 eetlepels Campari
4-5 bloedsinaasappelen


Verder heb je nodig


Sinaasappelpers, kurketrekker, scherp mes, maatlepel & Champagne flutes.


Bloedsinaasappel cocktail
Bloedsinaasappel cocktail

Prachtig van kleur, gemakkelijk en snel om te maken.

Bloedsinaasappelen spreken van jongs afaan tot mijn verbeelding vanwege de bijzondere kleur van het sap. Vandaag kwam ik een oud recept in een nieuw jasje gestoken tegen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de mousserende wijn ruim van tevoren in de koelkast.

Pers de sinaasappels uit tot je voldoende,= ± 80 ml sap hebt.
Hou 1 sinaasappel achter! Snij in mooie dunne plakken.
Ontkurk de wijnfles.

Bereidingswijze

Schenk ± 3 eetlepels sinaasappelsap in elk glas.
Voeg 1 eetlepel campari toe.
Vul bij met de mousserende wijn.
Versier de rand v/h glas met een hele of een halve sinaasappelschijf.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer onmiddelijk!




En voor de echte liefhebbers is er sinds kort dit adres om bloedsinaasappelen te bestellen.

Bron

Oud beproefd recept uit een tijdschrift.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zizypha


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zizypha
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top