Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Joegoslavische keuken
  4. Servische bonensoep met rundvlees maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Servische bonensoep met rundvlees maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Door: pwiggers

  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2010

Ingrediënten 6 personen


250 gram hachee-vlees of soepvlees -
2 eetlepels olie -
1 grote ui -
2 teentjes knoflook -
1 eetlepel tomatenpuree -
2 eetlepels bloem -
2 theelepels scherpe paprikapoeder -
2 theelepels kruidnagelpoeder of 6 kruidnagels -
1 blaadje laurier -
zout en peper -
1 kleine winterpeen -
1 grote aardappel -
2 eetlepels fijngesneden bladselderij -
1 potje of blikje (1/2 ltr) witte bonen -
1 eetlepel fijngesneden peterselie -
1/2 eetlepel witte azijn


Verder heb je nodig


Grote pan

Servische bonensoep gemaakt voor een winterbuffet

De soep viel in de smaak bij de gasten....

De soep viel in de smaak bij de gasten....

Lekkere rundvleessoep met witte bonen en veel groenten. Een heerlijke winterse maaltijdsoep.Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de Slowcooker. Je kunt het vlees ook rauw in de slocooker doen. Ik geef er de voorkeur aan het vlees even aan te braden. Geeft net iets meer smaak aan de soep.
Doe de witte bonen - als je een potje gebruikt - pas op het laatst erbij. Alleen even warm laten worden. Kies je ervoor ongekookte bonen te gebruiken, dan kun je die gelijk met het vlees in de pan doen. Voeg dan het zout pas aan het einde toe, want zout zorgt ervoor dat peulvruchten niet snel gaar worden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de wortel en de aardappel schoon en snij deze in kleine blokjes.
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af onder warm water.Verhit de olie en bak hierin het hacheevlees rondom bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze even mee. Bak de tomatenpuree even mee. Roer de bloem erdoor en bak ook even mee. Voeg dan geleidelijk 1 liter lauw water toe. Steeds goed roeren. Voeg kruidnagel, laurier, peper en zout toe. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Leg de deksel op de pan en laat de soep trekken tot het vlees gaar is (plm. 1 1/2 uur?).
Roer van tijd tot tijd door. Voeg na 1 uur de winterpeen, aardappel en selderij toe. Laat dit een half uurtje tot 1 uur meetrekken. Meng als laatste de witte bonen door de soep.Laat de soep door en door warm worden. Proef en maak op smaak met peper, zout en wat azijn.

Tags, , , ,

Serveertip

Bestrooi de soep met fijngehakte peterselie.

Bron

Aangepast oud recept van Wina Born.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top