Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appeltaart
  5. Super eenvoudige appeltaart zonder kneden of mixen

Super eenvoudige appeltaart zonder kneden of mixen

Door: pwiggers

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-02-2010

Ingrediënten 12 personen


1 beker bloem -
1 beker griesmeel (droge uit een pak die je kunt strooien!) -
1 beker suiker -
1 kilogram goudreinetten -
1 zakje vanillesuiker -
3 eetlepels suiker -
3 theelepels kaneel -
plm. 80 gram boter (bij hele grote bekers iets meer boter gebruiken)


Verder heb je nodig


Rasp - kaasschaaf -
springvorm van 22 cm.

Super eenvoudige appeltaart zonder kneden of mixen
Super eenvoudige appeltaart zonder kneden of mixen
appeltaartlaagjes

Super gemakkelijke appeltaart in laagjes zonder kneden of mixen.

Super gemakkelijke appeltaart in laagjes zonder kneden of mixen.
Super eenvoudige appeltaart zonder kneden of mixen
Super eenvoudige appeltaart zonder kneden of mixen
Super eenvoudige appeltaart zonder kneden of mixen
Super eenvoudige appeltaart zonder kneden of mixen

Deze appeltaart kregen we bij mijn schoonzusje die het recept weer van een kennis had gekregen. Echt een heerlijke taart die super gemakkelijk te maken is. Zelfs voor een kind. Iedere keer als ik de taart trakteer wil men het recept hebben.
De grootte van de beker die je gebruikt is niet belangrijk. Is de beker heel groot dan wordt de taart hoger. Meestal gebruik ik gewoon een theeglas.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet de springvorm in en bestrooi deze met bloem. Of bekleed de springvorm met bakpapier.
Roer de bekers bloem, griesmeel en suiker door elkaar in een kom.
Rasp de appels en vermeng deze met de 3 eetlepels suiker, vanillesuiker en kaneel.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe 1/3 van het bloem-mengsel in de bakvorm. Verdeel hierop de helft van de geraspte appels. Dan weer 1/3 van het bloemmengsel. De rest van de geraspte appels en hierop weer de rest van het bloemmengsel. Maak met behulp van bijvoorbeeld een kaasschaaf dunne plakjes boter en beleg de bovenkant van de taart dun met de plakjes boter. Bak de taart plm. 60 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de taart mooi bruin ziet. De taart krijgt een knapperige bovenkant en smaakt ook de volgende 2 dagen nog heel lekker.

Serveertip

Lekker bij koffie of thee.

Bron

Via mijn schoonzusje



Deel dit recept

Reacties (42)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top