Romige cappuccino-mousse : lekker en gemakkelijk nagerecht

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-02-2010
  • Romige cappuccino-mousse : lekker en gemakkelijk nagerecht

    Romige cappuccino-mousse : lekker en gemakkelijk nagerecht

    Romige cappuccino-mousse : lekker en gemakkelijk nagerecht

Een heerlijke romige mousse met een zachte koffiesmaak. Super snel klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zakje cappuccinopoeder van Nescafé (zakje voor 1 kopje!) -
3 eetlepels koffielikeur -
150 gram mascarpone of roomkaas (bijv. Mon Chou)-
1 1/2 dl slagroom -
1 theelepel oploskoffie (ik heb espresso-poeder gebruikt van Nescafé!) -
2 eetlepels suiker -
cacaopoeder om te bestrooien
eventueel wat moccaboontjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer of slagroomklopper -
spatel -
4 dessertglazen

Bereidingswijze

Roer het cappuccino-poeder glad met de likeur en klop dit door de mascarpone of roomkaas.
Klop de slagroom met de oploskoffie en de suiker stijf.Spatel de slagroom door de mascarpone. Verdeel het mengsel over de glazen. Bestrooi met wat cacao en eventueel moccaboontjes.

Bron

Tip Culinair, maart 1995

Serveertip

Verrukkelijk toetje!!!

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 30-10-2011

Hallo Petra, ik heb gisteren je cappucino mousse gemaakt en het was heerlijk, ik heb het met esspressopoeder en cappucinopoeder gemaakt en iets minder suiker erin gedaan, als likeur heb ik Tia Maria gebruikt. dez ga ik zeker nog eens maken,groetjes Susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten