Indonesische stamppot andijvie

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Indonesische stamppot andijvie

    Indonesische stamppot andijvie

    Indonesische stamppot andijvie

Stamppot andijvie met een heerlijk Oosters smaakje. Lekker pittig!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1200 gram aardappelen -
zout, peper -
500 gram andijvie -
2 -2 1/2 dl warme melk -
3 eetlepels boter -
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat -
1 theelepel gemalen komijn (djinten ) -
1/2 theelepel gemalen koriander -
1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak) -
gefruite uitjes -
seroendeng
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 490,49 kcal
Koolhydraten 68,79 g
Eiwitten 10,95 g
Vetten 17,58 g
Benodigdheden

pureestamper

Voorbereiding

Kook de aardappelen met zout in plm. 25 minuten gaar. Maak de andijvie schoon. Was de andijvie en snij deze in hele smalle reepjes.

Bereidingswijze

Giet de gare aardappelen af. Laat ze nog even goed droog koken. Stamp de aardappelen fijn. Maak er met de melk en de boter een romige puree van. Breng de puree op smaak met de kruiden. Roer de andijvie door de puree. Bestrooi de andijvie voor het serveren met gefruite uitjes en seroendeng.

Bron

De Nieuwe Hollandse Keuken, uitgave Tip Culinair 1996

Serveertip

Serveer met extra seroendeng en gefruite uitjes.
Lekker met gekookt ei.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten