Indonesische stamppot andijvie
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Stamppot andijvie met een heerlijk Oosters smaakje. Lekker pittig!
Ingrediënten 4 personen
1200 gram aardappelen -zout, peper -
500 gram andijvie -
2 -2 1/2 dl warme melk -
3 eetlepels boter -
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat -
1 theelepel gemalen komijn (djinten ) -
1/2 theelepel gemalen koriander -
1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak) -
gefruite uitjes -
seroendeng
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 490,49 kcal |
Koolhydraten | 68,79 g |
Eiwitten | 10,95 g |
Vetten | 17,58 g |
Benodigdheden
pureestamper
Voorbereiding
Kook de aardappelen met zout in plm. 25 minuten gaar. Maak de andijvie schoon. Was de andijvie en snij deze in hele smalle reepjes.
Bereidingswijze
Giet de gare aardappelen af. Laat ze nog even goed droog koken. Stamp de aardappelen fijn. Maak er met de melk en de boter een romige puree van. Breng de puree op smaak met de kruiden. Roer de andijvie door de puree. Bestrooi de andijvie voor het serveren met gefruite uitjes en seroendeng.
Bron
De Nieuwe Hollandse Keuken, uitgave Tip Culinair 1996
Serveertip
Serveer met extra seroendeng en gefruite uitjes.
Lekker met gekookt ei.