1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Indonesische stamppot andijvie

Indonesische stamppot andijvie

Door: pwiggers

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-02-2010

Ingrediënten 4 personen


1200 gram aardappelen -
zout, peper -
500 gram andijvie -
2 -2 1/2 dl warme melk -
3 eetlepels boter -
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat -
1 theelepel gemalen komijn (djinten ) -
1/2 theelepel gemalen koriander -
1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak) -
gefruite uitjes -
seroendeng


Verder heb je nodig


Pureestamper

andijviestamppot

Indonesische andijviestamppot

Indonesische andijviestamppot

Stamppot andijvie met een heerlijk Oosters smaakje. Lekker pittig!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen met zout in plm. 25 minuten gaar. Maak de andijvie schoon. Was de andijvie en snij deze in hele smalle reepjes.

Bereidingswijze

Giet de gare aardappelen af. Laat ze nog even goed droog koken. Stamp de aardappelen fijn. Maak er met de melk en de boter een romige puree van. Breng de puree op smaak met de kruiden. Roer de andijvie door de puree. Bestrooi de andijvie voor het serveren met gefruite uitjes en seroendeng.

Serveertip

Serveer met extra seroendeng en gefruite uitjes.
Lekker met gekookt ei.

Bron

De Nieuwe Hollandse Keuken, uitgave Tip Culinair 1996



Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top