Indonesische andijviestamppot

1200 gram aardappelen -
zout, peper -
500 gram andijvie -
2 -2 1/2 dl warme melk -
3 eetlepels boter -
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat -
1 theelepel gemalen komijn (djinten ) -
1/2 theelepel gemalen koriander -
1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak) -
gefruite uitjes -
seroendeng
Pureestamper
Stamppot andijvie met een heerlijk Oosters smaakje. Lekker pittig!
Kook de aardappelen met zout in plm. 25 minuten gaar. Maak de andijvie schoon. Was de andijvie en snij deze in hele smalle reepjes.
Giet de gare aardappelen af. Laat ze nog even goed droog koken. Stamp de aardappelen fijn. Maak er met de melk en de boter een romige puree van. Breng de puree op smaak met de kruiden. Roer de andijvie door de puree. Bestrooi de andijvie voor het serveren met gefruite uitjes en seroendeng.
Serveer met extra seroendeng en gefruite uitjes.
Lekker met gekookt ei.
De Nieuwe Hollandse Keuken, uitgave Tip Culinair 1996
pwiggers 17-11-2019
Dank je wel KiesFleurtje88. Dat is een hele leuke reactie en ben ik blij mee. Groetjes, Petra
KiesFleurtje88 16-11-2019
Heerlijk! We hebben gesmuld!
pwiggers 26-09-2019
Dat is heel leuk om te horen gerriereijnders208. Dank je wel voor je reactie bij mijn recept. Groet, Petra
gerriereijnders208 22-09-2019
Vandaag weer gegeten, heerlijk !
pwiggers 23-08-2016
Is een echt een heerlijke variant op gewonen andijviestamppot Caro. Hier zal je geen spijt van hebben.