Mar`s ultieme Valentijns-Chocolade dessert

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-02-2010
  • Mar`s ultieme Valentijns-Chocolade dessert

    Mar`s ultieme Valentijns-Chocolade dessert

    Mar`s ultieme Valentijns-Chocolade dessert

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gr gehakte walnoten
150 gr pure grof gehakte chocolade
85 gr fijne suiker
1 tl kaneel
150 gr gesmolten boter
125 gt filodeeg
100 ml sinaasappelsap
50 gr suiker
4 el honing
75 gr pure chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage bakvorm

Bereidingswijze

Roer walnoten met de chocolade en 85 gram suiker en kaneel.

Vet de bakvorm in. Leg 1/4 van de filodeegvellen in de schaal, Ieder vel ruim bestrijken met de gesmolten boter. Verdeel een derde van de vulling over het filodeeg. Dit nog twee maal herhalen. Dek het af met filodeeg. Schenk de boter die over is erover heen. Snijd de randen in. Snijd met een scherp mes de rechthoek in ruiten. Bak in de oven op 170 graden voor 45-50 minuten tot het goudbruin is. Laat in de bakvorm iets afkoelen.

Meng in een pan de sinaasappelsap, 50 mg suiker, de honing en 100 ml water aan de kook. Laat terwijl je af en toe roert het geheel 20 minuten zachtjes koken. Schenk het mengsel over de laagjes filodeeg in de bakvorm. Smelt de 50 g chocolade en 2 el water. Besprenkel over de taart!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten