Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Piri-piri kip in tomatensaus

Piri-piri kip in tomatensaus

Door: antpe

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2010

Ingrediënten 4 personen


3 teentjes knoflook
2 tl. tabasco
1 ui
zout, peper
4 kippenbouten
50 gr. boter
2 blikken Heinz Gepelde
Tomaten a 425 ml.
2 el. suiker


Piri-piri kip in tomatensaus
Piri-piri kip in tomatensaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de teentjes knoflook, knijp ze fijn en meng ze met de suiker, de tabasco, een tl. zout en 1/2 tl. peper. Houd de helft van het piri piri mengsel apart. Wrijf de kippenbouten in met de andere helft. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een diepe Braadpan en bak hierin, zodra het schuim wegtrekt, de kippenbouten voorzichtig aan beide kanten goudbruin. Voeg de ui toe en bak deze 3 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en de rest van het piri piri mengsel toe. Breng de saus aan de kook en laat de kippenbouten op een laag vuur in ca. 45 min. gaar stoven; geregeld keren.

Serveertip

Lekker met roergebakken rijst, paprika en courgette.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top