Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Brood.

Brood.

Door: tisjken1

  • Belgisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2010

Ingrediënten 1 personen


* 500 gr bloem.
* 10 gr zout.
* 200 ml lauw water.
* 50 gr zachte boter.
* 40 gr verse gist.


Verder heb je nodig


Oven,broodvorm of bakvorm,bakpapier,


Ontdek meer:

Voorbereiding

* Verwarm de oven voor op 180°C.
* Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Bereidingswijze

1.Meng de bloem en het zout in een kom.
Los de verse gist op in het water.
2.Meng beetje bij beetje het water onder de bloem.
Kneed daarna de boter onder tot je een elastisch deeg hebt.
3.Laat het afgedekt rijzen op een tochtvrije droge plaats tot het deeg in volume is verdubbelt.
Klop er de lucht uit en laat opnieuw rijzen tot het volume verdubbelt is.
4.Klop er weer de lucht uit en rol het deeg in de gewenste vorm.
5.Bak het brood af in het midden van een voorverwarmde oven.
Het brood is klaar als het hol klinkt als je op de onderkant klopt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tisjken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top