1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Hete bliksem
  5. Mexicaanse hete bliksem

Mexicaanse hete bliksem

  • Mexicaans, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2010

Ingrediënten


1 kilo aardappelen
500 gram appelen
2 in ringen gesneden uien
peper en zout
1 zakje tacokruiden
400 gram gehakt
paneermeel
klontje boter


Verder heb je nodig


Ovenschaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen. appels schillen en in blokjes snijden

Bereidingswijze

Kook de aardappelen met de appelen en uien in 20 minuten gaar. giet het kookvocht af en bewaar dit. stamp de aardappelen etc. fijn en voeg een klontje boter en wat van het kookvocht toe om het smeuig te maken. breng op smaak met peper en zout. bak in een koekenpan 400 gram gehakt , voeg het zakje Tacokruiden en 1 dl. water toe en lat 5 minuten pruttelen. vet een ovenschaal in en leg om en om een laagje hete bliksem en gehakt in de schaal. bestrooi met paneermeel en zet in een hete oven tot er een bruin korstje op zit.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van woep


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van woep
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top