Dolma
- Turks, Voorgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 6 personen
1 uihalf glas olijfolie
1 citroen
een halve kilo gehakt
12 groene kleine paprikas of kleine courgette, auberginne (turkse winkel)
tomatenpuree (salca)
zout en peper
komijn
nane (munt)
1 glas rijst (ongewassen)
1 glas water
Benodigdheden
Appelboor
Voorbereiding
Voorbereiding
Alle groentes wassen en de bovenkant eraf snijden.
De zaadlijsten van de paprikas eruit halen, en de courgettes met de appelboor uithollen.
Bereidingswijze
Meng het gehakt, rijst, olie en de kruiden in een schaal.
Vul de groentes met het mengsel, niet helemaal vol want de bovenkant van de parikas of courgettes moeten er ook nog een stukje in.
Doe het glas water in een pan,en snijd de citroen doormidden en doe ze in de pan.
Zet de groentes rechtop, en kook ze ongeveer een half uur.
Afiyet olsun (eet smakelijk)
Bron
Schoonmoeder/schoonzus
Serveertip
Salade, turks brood