Dolma

  • Turks, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Dolma

    Dolma

    Dolma

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 ui
half glas olijfolie
1 citroen
een halve kilo gehakt
12 groene kleine paprikas of kleine courgette, auberginne (turkse winkel)
tomatenpuree (salca)
zout en peper
komijn
nane (munt)
1 glas rijst (ongewassen)
1 glas water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Appelboor

Voorbereiding

Voorbereiding
Alle groentes wassen en de bovenkant eraf snijden.
De zaadlijsten van de paprikas eruit halen, en de courgettes met de appelboor uithollen.

Bereidingswijze

Meng het gehakt, rijst, olie en de kruiden in een schaal.
Vul de groentes met het mengsel, niet helemaal vol want de bovenkant van de parikas of courgettes moeten er ook nog een stukje in.
Doe het glas water in een pan,en snijd de citroen doormidden en doe ze in de pan.
Zet de groentes rechtop, en kook ze ongeveer een half uur.

Afiyet olsun (eet smakelijk)

Bron

Schoonmoeder/schoonzus

Serveertip

Salade, turks brood

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jessica2736 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten