Appelcrumble met pecannoten en mascarpone-vanilleroom

  • Engels, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2010
  • Appelcrumble met pecannoten en mascarpone-vanilleroom

    Appelcrumble met pecannoten en mascarpone-vanilleroom

    Appelcrumble met pecannoten en mascarpone-vanilleroom

Uitermate geschikt gerecht wanneer de appels van de bomen waaien; lekker met vanille ijs of lobbige slagroom maar nog lekkerder met mascarpone-vanilleroom.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 g. moesappels
250 g. handappels (bijv. Cox)
25 g. ruwe rietsuiker
1 volle tl. kaneel
1/2 tl. kruidnagelpoeder
1/3 versgeraspte muskaatnoot
100 g. rozijnen.

voor de kruimellaag;
75 g. koude boter, in kleine blokjes
175 g. zelfrijzend bakmeel, gezeefd.
2 tl. kaneel
100 g. rietsuiker
100 g. pecannoten

voor de mascarponeroom;
250 g. mascarpone, op kamertemperatuur
200 g. verse roomkaas 8% vet.
1 el rietsuiker
1 tl. vanille-essence
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 796,88 kcal
Koolhydraten 83,47 g
Eiwitten 8,87 g
Vetten 46,08 g
Benodigdheden
ronde ovenschaal van 24 cm doorsnee en 5 cm. hoog.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Bereidingswijze

Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. De appels kunnen worden geschild, maar de schil kan ook blijven zitten voor extra smaak. Snijd de kwarten in beide gevallen in dikke plakken en schep ze in een kom door elkaar met de suiker, de kaneel, het kruidnagelpoeder, de nootmuskaat en de rozijnen.
Schep het appelmengsel in de ovenschaal.

Het mengsel voor de kruimellaag kan het makkelijkst in de foodprocessor worden gemakt.
Doe de boter, gezeefde bakmeel, kaneel en suiker in de kom van de foodprocessor en laat draaien tot het een kruimelig mengsel is.
Voeg de pecannoten toe en laat draaien tot ze tamelijk fijn zijn en er nog wat stukjes zichtbaar zijn.
Wie geen foodprocessor heeft wrijft de boter in een grote kom door het bakmeel tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg de kaneel, de suiker en de met de hand fijngehakte pecannoten toe en kneed kort door.

Strooi het deegkruim over de appel, verdeel het naar de rand van de schaal en druk het met de vlakke hand stevig aan. Hoe steviger het is aangedrukt, hoe knapperiger het korstje wordt.
Zet de crumble 35 - 40 minuten in het midden van de oven tot de appels zacht zijn en het korstej goudbruin en knapperig is.
Klop intussen de ingredienten voor de mascarpone-vanilleroom tot een glad mengsel en zet het tot het serveren in de koelkasr.
Laat de crumble 10 - 15 minuten rusten voor hij wordt geserveerd en serveer warm met de mascarpone room.

Bron

Delia vegetarisch

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 07-10-2015

Neem dit recept van je mee, dank je ,je hoort wel hoe ik hem vond groetjes monique

charkamman avatar
charkamman 25-10-2011

Hij is heerlijk. Als variatie gebruik ik crème fraiche in plaats van roomkaas, dan wordt de topping wat lichter en frisser. Succesgerecht!

adeline43 avatar
adeline43 03-03-2011

ik neem je recept mee, lijkt mij heerlijk.Groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten