1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee van Annemarie

Hachee van Annemarie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2010

Ingrediënten 4 personen


750 gram rib/runderlappen
50 gram roomboter
3 grote uien, grof gesnipperd
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
3 el rode-wijnazijn
2-3 el appelstroop
1 vleesbouillontablet
1 plak ontbijtkoek van 2-3 cm


Verder heb je nodig


Grote stoofpan, mes, snijplank, houten lepel om af en toe te roeren


Hachee van Annemarie

Dit is de bijbehorende foto van de AH website

Dit is de bijbehorende foto van de AH website

Dit recept komt uit de allerhande van december 2009, voor het item "hollands van moeder". Dit recept is zachtzoet met een hartige ondertoon en ontzettend lekker met rode kool en patat! Ik heb de bereidingswijze heel iets aangepast voor een makkelijker bereiding.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken (4x4 cm of groter), snijd de uien in grote stukken (2x2 cm minimaal), zet de rest van de ingrediënten klaar en gooi de bouillontablet in 400cc kokend water om op te lossen.

Bereidingswijze

Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 10 minuten rondom bruin. (zeer smakelijk maar tijdrovend alternatief: bruineren in de oven!) Fruit de ui mee tot ze glazig zijn. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de azijn, de appelstroop, het bouillontablet en ongeveer 400cc water toe zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag zodat het nét aan de kook blijft. Stoof de hachee met de deksel op de pan in 2-2,5 uur zachtjes gaar. Voeg als er teveel water verdampt wat extra water toe (tip: wacht hiermee tot het gerecht klaar is, het wordt snel "te nat".)

Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat deze in het vocht oplossen en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 minuten op laag vuur en breng op smaak met peper en zout (vooral zout niet eerder toevoegen om te voorkomen dat het vlees droog wordt!) Lekker met rodekool, aardappelpuree, gekookte aardappelen of patat.

Serveertip

Je kunt de hachee een dag vantevoren klaarmaken (na afkoelen in de koelkast bewaren!) zodat de smaken goed kunnen intrekken. Verwarm onder af en toe roeren op laag vuur of per portie in de magnetron. Ook prima in grotere hoeveelheden te maken en in te vriezen.

bevat per portie 465 kilocalorieën, 41 gram eiwit, 29 gram vet, 11 gram koolhydraten

Prijs €1,70 pp

___persoonlijke noot bij dit gerecpt___
Zelf gebruik ik meer appelstroop en meer ontbijtkoek om een zoetere smaak te krijgen, deze bevalt ons beter bij verse friet en rode kool (met cranberries, van hak!). Vergeet niet op het laatst zout toe te voegen, dit versterkt/verbetert de smaak aanzienlijk. Eén van mijn favoriete recepten, ik maak het gemiddeld ééns per maand zorg voor de best mogelijke kwaliteit vlees, "aanbieding" riblappen doen hier zeer zeker te kort. Zelf haal ik zo mager mogelijke rib/runderlappen bij de groothandel en maak dan een pan van tien liter ineens. Kost ca. 45 euro maar gaat dan ook tijden mee.

Bron

Allerhande 12-2009



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sadkingbilly
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top