Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kabeljauw
  5. Kabeljauw (lekkerbek)

Kabeljauw (lekkerbek)

Door: eol1

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-02-2010

Ingrediënten 4 personen


4 Kabeljauw filets (of meer bij meer personen)
Zonnebloemolie (om in te frituren)ca. 2 liter
VOOR HET FRITUURBESLAG:
125 gr. Bloem
1 eetlepel Olijfolie
2 dl. Bier of water
2 Eieren (waarvan alleen het wit)
Peper en zout


Verder heb je nodig


Diepe pan (voor de olie)of oude elektrische frituur

Spaan
Kom (voor beslag)
Lekbak of keukenpapier
Garde


Lekkerbekjes worden van verschillende vissoorten gemaakt (wijting, heek, enz. enz.)maar van kabeljauw blijven de lekkerste.........

Ontdek meer:

Voorbereiding

Beslag maken: (Kom)
Zeef de bloem en voeg peper en zout toe (op gevoel)snufjes zeg maar
Maak in het midden van de bloem een kuiltje, giet daar de olie in en klop nu het bier of water geleidelijk door het beslag, waarbij U van het midden uit naar de buitenkant van de kom werkt
Niet langer kloppen dan nodig is voor een glad beslag
Laat minimaal 1 uur op kamertemperatuur rusten
Zelf maak ik het beslag een dag van te voren klaar en laat ik het uit de koelkast uiteraard weer op kamertemperatuur komen
Vlak voor gebruik de eiwitten kloppen (tot er zachte pieken ontstaan)en door het beslag spatelen
N.B. Als het beslag te koud is, hecht het niet aan de vis ..........

Bereidingswijze

De kabeljauw filets bijtijds uit de koelkast halen en met keukenpapier droogdeppen
Daarna stuk voor stuk door het beslag halen, uit laten lekken en in de hete olie (180-190 graden) laten glijden uiteraard één voor één

Serveertip

Lekker met Tartaresaus:
Mayonaise
Augurk(en)fijn gesneden
Kappertjes " "
Sjalotje " "
Fijne kruiden (peterselie of bieslook)

Bron

Van vroeger thuis................mmmmmmm



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eol1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top