1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Asperges
  5. Witte asperges
  6. asperges met lenteui en kip

asperges met lenteui en kip

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-05-1999

Ingrediënten 4 personen


400 g kipfilet, 1 teentje knoflook, 1 kg witte asperges, 5 lente-uitjes, 3 eetl. olie, 1 kippebouillontablet, 1 eetl. droge sherry, 2 eetl. ketjap, pepr, zout, 100g tauge.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in reepjes van 5 bij 2 cm. Pel en snipper de knoflook. Maak de asperges schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 4 cm. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in wok of braadpan en bak hierin de kipstukjes met de knoflook al omscheppend ca. 5 min.Bak de stukjes asperge 7 min. mee. Voeg de lente-uitjes, het bouillontablet, de sherry en de ketjap toe en laat het nog 3 min. op een hoog vuur al omscheppend bakken. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.Was de tauge in warm water en schep ze vlak voor het opdienen door de asperges.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Zelf voeg ik er 1 a 2 dl. water bij anders is het erg droog. Lekker met witte rijst.
Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van santje


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van santje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top